Lauma Grīva piedalīsies pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās

LVS, 03/03/2014 15:54
Lauma Grīva
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Tāllēcēja Lauma Grīva kā vienīgā Latvijas pārstāve piedalīsies pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās, kas no 7. līdz 9. martam norisināsies Polijas pilsētā Sopotā.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvus no 2013. gada 1. janvāra līdz šī gada 24. februārim bija izpildījuši divi Latvijas sportisti – Lauma Grīva tāllēkšanā un Jānis Leitis 400m skrējienā. J.Leitis no dalības pasaules čempionātā atteicās studiju dēļ Amerikā. Līdz ar to skatītājiem būs iespēja sekot līdzi Laumas sniegumam čempionātā.
Lauma pēc ziemā gūtā savainojuma ir veiksmīgi atguvusies un jau piektdien, 28. februārī, piedalījās pirmajās šīs sezonas sacensībās Kuldīgā, kur norisinājās Latvijas Vieglatlētikas savienības kausa pirmais posms. Labākajā lecienā Lauma uzrādīja rezultātu 6.25m. Sportiste pēc starta atzina, ka ir ļoti apmierināta ar savu sniegumu: „Esmu priecīga par startu, lai gan šorīt biju manāmi uztraukusies. Esmu izturēji 20 stundu ilgu pārlidojumu no Amerikas un fiziski jūtos ļoti labi. Ziemā guvu stresa lūzumu pēdā, tāpēc man bija nepieciešams kvalitatīvs atlabšanas process. Ineta Radēviča man ieteica griezties pie speciālistiem Amerikā, kur izgāju ļoti kvalitatīvu rehabilitācijas kursu. Tagad ir nedaudz laika, lai piestrādātu pie ieskrējiena. Tad būs pārliecība par labu rezultātu pasaules čempionātā.”

Kā atzina Vieglatlētikas savienības izlases galvenais treneris Edvīns Krūms, Lauma ir veiksmīgi atveseļojusies un sagatavojusies gan Latvijā, gan Amerikā. „Ar Laumu uz Poliju dosies viņas treneris Māris Grīva. Savukārt delegācijas vadītāja būs Ineta Radēviča, kas palīdzēja Laumai ar padomiem februāra treniņnometnē ASV. Ceru, ka Lauma spēs kvalificēties sacensību finālam, uzradot rezultātu tuvu savam personīgajam rezultātam, kas ir 6.86m”, komentēja Edvīns Krūms.

Savukārt sacensību skatītāji un atbalstītāji no 4. līdz 7. martam tiek aicināti atbalstīt Laumu, izteikt savu prognozi par sportistes izcīnīto vietu čempionātā un palīdzēt Laumai iegūt automašīnu Honda uz 5 mēnešiem no Nippon Auto! Izteikt prognozes iespējams Vieglatlētikas savienības sociālā tīkla facebook.com lapā facebook.com

Sacensību tiešraidi no 7. līdz 9. martam nodrošinās sabiedriskās televīzijas kanāls LTV7. Tāllēkšanas priekšsacīkstes sievietēm paredzētas 8. martā plkst. 13.15 pēc Latvijas laikā.