Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar Maxima organizē “LVS x MAXIMA KAUSS ČETRCĪŅĀ” sacensības

Rebeka Ozolniece, 21/04/2024 21:00

Šī gada pavasarī norisināsies LVS x Maxima kauss četrcīņā, ko veidos 5 reģionālie posmi (14. maijā Jelgavā, 15. maijā Cēsīs un Preiļos, 16. maijā Kuldīgā un 17. maijā Salaspilī), ļaujot U14 un U16 vecumu grupu bērniem pārbaudīt savas spējas dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Sacensību noslēgums, jeb fināla posms norisināsies 6. jūlijā Valmierā, Latvijas Valsts prezidenta balvas izcīņas dienā.

Pateicoties sacensību atbalstītājam Maxima, Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) ir iespēja veicināt vieglatlētikas pieejamību ikvienam bērnam Latvijā, popularizējot kustības spēku un vieglatlētiku kā tā pamatu. LVS un Maxima mērķis ir stiprināt aktīva un veselīga dzīves veida nostiprināšanos, veidojot ilgtspējīgu programmu, kas pieejama ikvienam bērnam Latvijā.

Uzņēmuma „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors, Jānis Beseris: Vieglatlētika ir kā pamats, kas veido veselīgu un aktīvu dzīvesveidu jau no bērnības. Atbalstot šīs sacensības, mēs ne tikai veicinām bērnu fizisko aktivitāti, bet arī popularizējam vieglatlētiku kā sporta veidu, kurā ir iespēja audzināt disciplīnu, neatlaidību un komandas garu. Uzņēmumam “Maxima Latvija” ir liels lepnums atbalstīt Latvijas Vieglatlētikas savienību, kas rūpējas par to, ka ikvienam bērnam ir iespēja izaugt par veselīgu un sportisku cilvēku.”

Pieteikties sacensībām iespējams U14 (2011.-2012.g. zēni un meitenes) un U16 (2009.- 2010. g. zēni un meitenes) vecumu grupās, neatkarīgi no tā, vai bērnam ir pārstāvošā organizācija, piemēram, sporta skola. Bērnus pieteikt sacensībām iespējams arī izglītības iestādēm vai individuāli, sūtot pieteikumu sacensību direktoram Laurim Madžulam: lauris.madzuls@athletics.lv.

Sacensību disciplīnas ir izvēlētas ar mērķi, lai tās būtu pieejamas ikvienam, iekļaujot ne tikai tradicionālās vieglatlētikas disciplīnas:

  • U14 četrcīņa: 60m, tāllēkšana, bumbiņas mešana (150g), 500m.
  • U16 četrcīņa: 80m, tāllēkšana, lodes grūšana (meitenēm 3 kg, zēniem 4 kg), 600m.

Sacensību atbalstītājs Maxima būs parūpējies par īpašām balvām sportistiem kā individuālajā, tā komandu vērtējumā. Reģionālajos posmos ar medaļām un dāvanām no Maxima tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji, savukārt ceturtās, piektās un sestās vietas ieguvēji saņems Maxima dāvanas. Tāpat arī tiks apbalvotas trīs spēcīgākās komandas, saņemot kausus, spēcīgākā komanda izcīnīs 500 EUR inventāra iegādei. Savukārt fināla posmā sportisti par kausiem cīnīsies individuālajā vērtējumā. 

LVS sacensību direktors Lauris Madžuls: “Kā vienmēr esam priecīgi sadarboties ar "Maxima Latvija”  un veicināt vieglatlētikas aktivitāšu daudzveidību Latvijas reģionos. Šis ir jauns projekts un ceram, ka sportistiem šāds formāts patiks un šīs kļūs par ikgadējām sacensībām.”

Dalības sacensībās ir bez maksas!

Papildu informācija:
Lauris Madžuls tel: 28355250
lauris.madzuls@athletics.lv