Treneri var pieteikties starptautiskiem kursiem Delaveras universitātē

LVS, 03/03/2014 21:37

Latvijas Olimpiskā komiteja aicina trenerus un interesentus pieteikties uz Starptautisku tālākizglītības programmu Delaveras universitātē.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norāda, ka šī ir iespēja mūsu treneriem iepazīt jaunākās sava sporta veida tendences pasaulē, gūt neatsveramu starptautisku pieredzi un kontaktus, kā arī motivāciju strādāt Latvijā.
Programma dod iespēju treneriem papildināt teorētiskās zināšanas un pilnveidot profesionālās iemaņas sekojošos sporta veidos: loka šaušana, vieglatlētika, basketbols, bokss, kanoe, paukošana, džudo, airēšana, peldēšana, galda teniss, taekvondo, sieviešu volejbols, svarcelšana un cīņa.

Treneru tālākizglītības programmai var pieteikties nacionālās kategorijas treneri minētajos sporta veidos, kam ir trenera darba pieredze nacionālajā vai starptautiskajā līmenī, un kas brīvi pārvalda angļu valodu.

Aicinām trenerus – interesentus līdz 2014.gada 2.aprīlim iesniegt LOK pieteikuma formu un motivācijas vēstuli angļu valodā. Par visu plašāk, sazinoties pa tel. 67282461 vai e-pastu: lok@olimpiade.lv.

Jāpiezīmē, ka LOK ir tiesības izvirzīt tikai vienu kandidātu. Tālākizglītības kursiem Delaveras universitātē ASV piesakās ļoti liels interesentu skaits no visas pasaules, taču kopumā tiek apstiprināti tikai 30-35 treneri.

Apmācības programmas laikā treneri piedalās 4 sesijās (moduļos), kā arī viņi izstrādā individuālus projektus par konkrētā sporta veida attīstību savā valstī.

Mācību process 2014./2015.mācību gadā plānots sekojoši:
1.modulis: 2014.gada 20.septembris - 5.oktobris Delaveras universitātē, ASV
Paredzētas lekcijas, prezentācijas, treniņu vietu apmeklējums un individuālā projekta darba plānošana. Dalībniekiem tiiek dota iespēja vērot treniņu laboratorijas darbu, kā arī tikties ar starpkoledžu izlasi un reģionālajām sporta organizācijām.

2.modulis: 2014.gada 5.-12.oktobris, noteiktā prakses vietā/treniņu centrā
Mācības attiecīgajā sporta veidā un kursu programmas turpinājums ASV Olimpiskajā treniņu centrā. Dalībniekiem būs iespēja vienas nedēļas garumā vērot ASV nacionālās komandas trenera darbu vai līdzvērtīga līmeņa sporta kluba vai universitātes trenera darbu, ka arī dalīties pieredzē un zināšanās par treniņu metodēm un tehnoloģijām. Dalībnieki turpinās arī savu individuālo projektu izstrādi.

3.modulis: 2014.gada 13.oktobris – 24.novembris, ASV Olimpiskajā Treniņu centrā, Kolorado Springsā, Kolorado
Dalībnieki turpinās savu individuālo projektu izstrādi, kā arī turpinās apgūt trenera izglītību, pielietojot trenēšanas metodes, ko prezentējuši kursu eksperti. Projektu vadītāji apmācīs savus studentus projektu prezentācijā.

4.modulis 2015.gada 23.-28.aprīlis – SOK mītnes vietā, Lozannā, Šveicē
Tiks vērtēts dalībnieku mācību darbs un prezentētie individuālie projekti. Sekmīgie kursu beidzēji saņems Delaveras universitātes un ASV Olimpiskās komitejas sertifikātus.

Detalizēta informācija par tālākizglītības programmu atrodama: udel.edu

Atgādināsim, ka jauno džudistu treneris Einārs Pimenovs ir šīs programmas dalībnieks 2013./2014.mācību gadā, kas noslēgsies ar individuālā projekta aizstāvēšanu šā gada maijā Lozannā. Savukārt Ivo Lakučs ar izcilību beidzis treneru kursus 2008.-2009.mācību gadā, bet 2010.-2011.mācību gadā kursus ar teicamu vērtējumu absolvējusi Inguna Minusa.

Informācija: Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja