LVS atbalstīs LSPA profesores Ilzes Avotiņas grāmatas "Vieglatlētika" izdošanu

LVS, 10/12/2015 10:05
No labās: LSPA rektors Jānis Žīdens, LVS prezidents Guntis Zālītis, LSPA profesore Ilze Avotiņa

Trešdien, 9.decembrī, LSPA rektors Jānis Žīdens un LVS prezidents Guntis Zālītis parakstīja sadarbības līgumu par LSPA Vieglatlētikas katedras vadītājas, profesores Ilzes Avotiņas grāmatas „Vieglatlētika” izdošanu.

LSPA un LVS sadarbības mērķis ir veicināt sporta nozares attīstību, sekmēt nepieciešamās sporta metodiskās literatūras izstrādi, sekmējot LVS biedru - klubu un sporta skolu, darbību.

I.Avotiņas grāmata balstīta uz pēdējiem teorētiskajiem pētījumiem vieglatlētikā un pašas autores praktiskā darba pieredzi darbā ar jauniešiem. Tajā iekļautie vieglatlētikas vingrinājumi piemēroti vieglatlētikas apguvei skolā un sporta interešu izglītības iestādēs, tie ir nepieciešami un noderīgi arī treneriem, kas nodrošina sportistu optimālu, vispusīgu fizisko attīstību dažādos sporta veidos.

Profesores sarakstītā grāmata veltīta visu vieglatlētikas disciplīnu apguvei. Tajā apkopota sporta soļošanas, skriešanas, lēkšanas, mešanas un daudzcīņas attīstības vēsture, rekordi, tehnika un vingrinājumi šo vieglatlētikas veidu mācīšanai, kā arī iekļauti sacensību noteikumi.

Grāmatas noslēgumā pievienota biežāk lietoto vieglatlētikas terminu vārdnīca angļu valodā un sporta veida klasifikācijas fragmenti sporta soļošanā, skriešanas, lēkšanas un mešanas disciplīnās.
Turklāt vieglatlētika ir viens no nedaudzajiem sporta veidiem, kurā uzrādītais rezultāts atbilst noteiktai sporta klasei. Tas ļaus lasītājam novērtēt personīgos rezultātus un rast priekšstatu par kvalifikācijas normatīvu līmeni, lai izcīnītu iespējas piedalīties dažāda līmeņa vieglatlētikas sacensībās līdz pat dalībai Olimpiādes spēlēs.
Grāmata „Vieglatlētika” interesentiem būs pieejama 2016.gada martā.

Jau ziņots, ka šā gada 9.novembrī LSPA parakstīja sadarbības līgumu par grāmatas „Vieglatlētika” izdošanu arī ar Latvijas Sporta federāciju padomi.