Latvijas jauno šķēpa metēju starts olimpiādē

LVS, 22/08/2014 14:35
Laine Donāne
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Svētdien Laine Donāne startēs "A", bet Jāzeps Groza - "B" finālā

Piektdien pasaules jaunatnes olimpiādes vieglatlētu sacensību orogrammā bija arī šķēpa mešana – kā jauniešiem,tā jaunietēm. Diemžēl abu Latvijas pārstāvju starts neiepriecināja. Vispirms Laine Donāne aizmeta šķēpu 48,94 m (pers.rekords – 53,92 m) un 18 dalībnieču konkurencē ierindojās astotajā vietā. Tā kā puse no šīm 18 meitenēm ieguvušas tiesības startēt „A” finālā, tad svētdien Laine sacentīsies vēlreiz- jau ar iespējām iegūt kādu no medaļām. Sāncenses ir spēcīgas – Hanna Tarasjuka no Baltkrievijas bija labākā ar rezultātu 55,48 m. Lainei būs jāsacenšas arī ar Vācijas,Dienvidāfrikas, Polijas, Japānas, Indijas,Slovākijas un Brazīlijas jaunajām šķēpa metējām.Trīs no viņām sasniedza jaunus personiskos rekordus.Tiesa, Laine ir visjaunākā no visām – tikai 1.oktobrī viņai būs pilni 16 gadi.
Neparasti pieticīgs bija Jāzepa Grozas starts. 16 sāncenšu konkurencē tikai 13.vieta – 66,36 m.Jāzepa personiskais rekords ir 73,24 m. Arī šeit jaunie šķēpa metēji bija labā sportiskā formā. Visi seši pirmie, jeb astoņi no 16 dalībniekiem sasniedza jaunus personiskos rekordus.Neglaimo arī fakts, ka mūsu šļēpa metēju apsteidza arī puisis no „skrējēju paradīzes” – Etiopijas. Labāko rezultātu – 77,61 m sasniedza Aleksandru Novacs no Rumānijas. Jāzepam svētdien jāstartē „B” finālā.
Kā lai neatceras faktu,ka pirms četriem gadiem pirmajā olimpiādē Singapūrā tieši Latvijas šķēpa metējs Intars Išejevs izcīnija bronzas medaļu ar rezultātu 74,32 m.
Sestdien nestartē neviens no Latvijas vieglatlētiem, bet svētdien „B” finālā startēs augstlēcēja Jūlija Tarvide, bet 10 km soļos Artūrs Makars.

Andris Staģis