Vieglatlēti saņem naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā

LVS, 08/12/2014 11:55
Pasaules junioru čempionāta uzvarētājs šķēpa mešanā Gatis Čakšs

Latvijas Nacionālā sporta padome 28. novembra sēdē ir apstiprinājusi naudas balvu piešķiršanu par augstiem sasniegumiem sportā.

Par panākumiem Eiropas čempionātos pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās tikusi Laura Ikauniece-Admidiņa par 2012.gada Eiropas čempionātā izcīnīto otro vietu septiņcīņā (3073 eiro) un Aiga Grabuste par 2012.gada Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu septiņcīņā (4610 eiro). Trenerim Andim Austrupam – 1537 eiro, savukārt Ludmilai Olijarai – 2305 eiro.

Pamatojoties uz Eiropas Vieglatlētikas asociācijas informāciju par 2012. gada Eiropas čempionāta sieviešu septiņcīņas rezultātiem, otrās vietas ieguvēja ukrainiete Ludmila Osipenko (Lyudmyla Yosypenko) ir tikusi diskvalificēta, līdz ar to Laura Ikauniece-Admidiņa un Aiga Grabuste ierindojas attiecīgi 2. un 3. vietā 2012. gadā notikušajā Eiropas čempionātā Helsinkos.

Ņemot vērā, ka 2013. gadā prēmija par Lauras Ikaunieces-Admidiņas izcīnīto 3. vietu vietu jau tika izmaksāta, šogad tika izmaksāta prēmijas starpība par izcīnīto 2.vietu.

Savukārt Gatis Čakšs par Pasaules junioru čempionātā izcīnīto 1. vietu šķēpmešanā saņems 4269 eiro, bet Gata treneris Andrejs Vaivads – 2135 eiro.

Ņemot vērā to, ka Nacionālajai sporta padomei, izstrādājot priekšlikumu Ministru kabinetam par naudas balvu piešķiršanu, ir jāizvērtē sacensību nozīmīgums, sacensībās piedalījušos valstu skaits un sportistu vai komandu skaits, konceptuāli atbalstīts Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikums piešķiramās naudas balva apmēra noteikšanai izmantot diferencētu pieeju - procentuālo apmēru no noteiktā maksimālā naudas balvas apmēra. Pilna apmēra naudas balvas iespējams saņemt par panākumiem pasaules čempionātos pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās, kā arī Pasaules kausa kopvērtējumā pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos.