Vieglatlētikas Prognožu spēle guvusi atzinību Eiropā

LVS, 19/12/2014 12:01

Eiropas Vieglatlētikas Asociācijas Inovāciju balvas ietvaros izteikta pateicība Vieglatlētikas Prognožu spēles idejas autoriem.

Lai veicinātu pētniecību un rosinātu jaunas idejas, kas veicina vieglatlētikas attīstību, Eiropas Vieglatlētikas asociācija gada sākumā aicināja pieteikties 2014. gada Eiropas Vieglatlētikas inovācijas balvai.
Konkursā varēja piedalīties pārstāvji no Eiropas valstīm gan individuāli, gan komandās (zinātnieki, akadēmiķi, studenti, treneri, pasākumu rīkotāji un citi), kas ar savu oriģinālo darbu vēlas atbalstīt šo sporta veidu. Iesniegtos pieteikumus vērtēja ekspertu žūrija, ņemot vērā to kvalitāti un atbilstību vieglatlētikas attīstībai.

Inovāciju balvā ietilpst 5 dažādas kategorijas – vieglatlētikas veicināšana, tehnoloģijas, treneri, vispārējā un atvērtā kategorija. Andra Staģa vadītā Prognožu spēle ieguvusi atzinību kategorijā vieglatlētikas veicināšana!
Ar visiem balvu ieguvējiem iespējams iepazīties šeit.

Par Prognožu spēli:

Spēle norit no 1. janvāra līdz 2014. gada 30. novembrim, kuras laikā tiek noskaidroti erudītākie vieglatlētikas līdzjutēji Latvijā. Galvenā balva ir vieglatlētikas mecenāta Valentīna Francuzēviča sagādāts brauciens uz Eiropas vieglatlētikas čempionātu telpās Prāgā 2015. gada ziemas sezonā: VIP akreditācija, dzīvošana 5* viesnīcā un biļete uz pasākuma notikuma vietu.

Noteikumi prognožu spēles dalībniekiem

Lai cīnītos par balvu, tik vien jāizdara, kā portālā sportacentrs.com līdz kalendārā mēneša pēdējai dienai (ieskaitot) jāprognozē, kuri 10 Latvijas vieglatlēti sasniegs labākos rezultātus nākamajā mēnesī. Prognozi drīkst iesniegt tikai vienu reizi mēnesī. Kādu no mēnešiem izlaižot, spēlē var piedalīties nākamajā mēnesī.
Par katru pareizi noteiktu sportistu 10 labāko sarakstā prognozētājs saņem vienu punktu, bet par precīzi noteiktu vietu saņem papildu punktus atbilstošās vietas vērtībā, attiecīgi par pirmo vietu – desmit, par desmito – vienu punktu. Uzvarētājs ir tas prognozētājs, kurš 30. novembrī ir savācis visvairāk punktus un ziedojis LVS vismaz 20 eiro. Punktus lielās balvas izspēlē prognozētājs sāk krāt kopš ziedojuma brīža, saglabājot kopējo punktu summu cīņā par veicināšanas balvām. Spēlē var piedalīties, arī neveicot ziedojumu, tomēr tad prognozētājs uz lielo balvu nepretendē.

Katra mēneša labākais atlēts saņem 100 eiro, bet kopvērtējuma uzvarētājs sezonas beigās saņem savas četru mēnešu punktu summas ekvivalentu eiro. Pirms prēmijas saņemšanas atlētam jāsniedz intervija portālam sportacentrs.com. Balvas uzvarētājiem mēneša vērtējumā tiek izmaksātas ne ātrāk kā katra mēneša 5. datumā, bet kopvērtējumā – līdz 2015. gada 10. janvārim (vai Katrīnas kausa laikā, ja tas sakrīt ar LVS un sacensību organizētāju scenāriju).

Visbeidzot no sportistiem ir atkarīgs, kurš uzvarēs treneru vērtējumā. Mēneša vērtējumā uzvar tas treneris, kura audzēkņi attiecīgajā mēnesī savākuši vairāk punktu ar rezultātiem, kuri punktu tabulās novērtēti vismaz ar 1000 punktiem. Ja labāko sarakstā ir vairāki trenera audzēkņi, punkti par izcīnītajām vietām tiek summēti. Savukārt gada vērtējumā vērā tiek ņemti un summēti tikai katra mēneša trenera-uzvarētāja savāktie punkti. Punkti tiek skaitīti tikai tam trenerim, kurš kā pirmais norādīts sportista licencē. Visvairāk punktus saņēmušais treneris saņem naudas balvu ~2000 eiro un 50% no saziedotās summas viņa treniņu grupas vajadzībām paredzētā inventāra vai treniņnometnes apmaksai.