Latvijas pasi ieguvusī skrējēja Hilborna uzvar pusmaratonā Sanfrancisko

LVS, 29/12/2014 10:28
LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu izcelsmes ASV skrējēja Ariana Hilborna, kura šogad ieguva Latvijas pilsonību, svētdien uzvarēja pusmaratonā Sanfrancisko.

Aizvadītajās sacensībās Hilborna finišēja pēc vienas stundas 15 minūtēm un 17 sekundēm, tuvāko konkurenti dāmu distancē apsteidzot par vairāk nekā minūti.

Kā ziņots, pirms tam oktobrī Hilborna izcīnīja ceturto vietu "Twin Cities" maratonā Mineapolisā. Viņa distanci veica divās stundās 35 minūtēs un 20 sekundēs, sasniedzot jaunu personisko rekordu.

34 gadus vecā sportiste joprojām ir optimistiski noskaņota par Latvijas pārstāvēšanu 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Pērn oktobrī Hilbornai un viņas ģimenei par reālu kļuva iespēja tikt pie dubultpilsonības, jo visi četri sportistes vecvecāki ir Latvijas pilsoņi, kuri Otrā pasaules kara laikā pameta valsti un emigrēja uz ASV. Hilborna ir sportistes laulātais uzvārds, bet viņas ģimenes īstenais uzvārds ir Zvērs. Visi ģimenes locekļi kopīgi izlēma izmantot iespēju iegūt dubulto pilsonību, ko sportiste saņēma oktobrī.

"Pēc tam, kad visi šī jautājuma juridiskie aspekti tiks nokārtoti, vērsīšos Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF), lai savu sportisko pilsonību pārreģistrētu uz Latvijas," iepriekš sarunā ar aģentūru LETA izteicās Hilborna, kuras galvenie mērķi šāda soļa speršanai ir dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un atgriešanās pie savām dzimtajām saknēm.

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) sportistes iniciatīvu atbalsta, tomēr uzstāj, ka viņai savu varēšanu un pārākumu vajadzēs pierādīt distancē.

Hilborna bija izpelnījusies vietu 2012.gada Londonas olimpisko spēļu maratona ASV atlases sacensībās, tomēr pie ceļazīmes uz Olimpiādi netika.

Autors: LETA