Jau 12. reizi Kuldīgā – starptautiskās sacensības ‘’Kuldīgas Katrīnas Kauss 2024’’

Ieva Misāne, 15/01/2024 10:21

Arī šogad Kuldīgas vieglatlētikas manēžā norisināsies starptautiskās sacensības – “Kuldīgas Katrīnas kauss”. 20. janvārī plkst. 17.00 uz starta izies augsta līmeņa pašmāju un ārzemju sportisti. Sacensības klātienē bez maksas varēs vērot ikviens interesents.

“Kuldīgas Katrīnas kausā” sportisti sacentīsies 60 metru sprintā, 60 metru barjerskrējienā, 400 metru skrējienā, tāllēkšanā, 800 metru skrējienā sievietēm un 1500 metru skrējienā vīriešiem un kārtslēkšanā.

Šogad no ārvalstu sportistiem gaidāmi vairāki Eiropas junioru medaļnieki, kā, piemēram - Džerods Bija (Jarod Biya), kurš ir Eiropas U20 sudraba medaļnieks, pagājušā gada ‘’Katrīnas kausa’’ uzvarētājs 60m sprintā - Džordans Vatsons – Brauns (Jordan Watson – Brown).

Uz starta izies arī Eiropas U20 čempione 1500m skrējienā - Dilek Koçak no Turcijas, kura startēs 800m skrējienā. Gaidāms, ka sportiste labos Katrīnas kausa un manēžas rekordu. 1500m skrējienā vīriešiem startēs austrālietis Sems Bleiks (Sam Blake) ar iespaidīgu personisko rekordu – 3:38.43. Tāllēkšanas disciplīnā sievietēm startēs ukraiņu pārstāve Irina Nerubaļčuka (Irina Nerubalshchuk) ar personisko rekordu 6.57m.

‘’Katrīnas Kausā’’ sacentīsies arī meistarīgākie Latvijas vieglatlēti - Kitija Paula Melnbārde, Brenda Džiliana Apsīte, Krista Sprūde, Oskars Grava un Valters Kreišs. Sagaidāms, ka sacensībās redzēsim arī citus, augsta līmeņa, pašmāju vieglatlētus!

Gūt pieredzi starptautiska līmeņa sacensībās varēs arī Kuldīgas novada vieglatlēti. Pagājušā gada 60m barjerskrējiena uzvarētājs Ralfs Zazerskis. Šogad 60m barjerskrējienā startēs arī Sanija Robežniece. 60 m sprintā savu meistarību pierādīs pieci sportisti – Beāte Buka, Nikola Demčenko, Kristīne Dubure, Nikola Bērziņa un Jānis Rūķis. Tāllēkšanā - Janita Antipina, Keita Jēkabsone un Aleksis Gailītis.

Pirmo reizi Latvijā notiek World Indoor tour (Challenger) - pasaules tūre ar divus līmeņus augstāku sacensību kategoriju, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas dos sportistiem iespējas cīnīties par vērtīgiem World Athletics ranga punktiem, kvalificējoties Olimpiskajām spēlēm.

Katru disciplīnu uzvarētāji iegūs naudas balvas – 1. vietu ieguvēji 300 EUR, sudraba medaļnieki 200 EUR, bet ar bronzas godalgām apbalvotie – 100 EUR. Papildus sportisti varēs cīnīties par Kuldīgas vieglatlētikas manēžas un EAP (European Athletics Promotion) rekordiem, par kuriem balvā saņems 100 un 400 EUR.

Labākie latviešu sportisti saņems 100 EUR dāvanu kartes no ‘’Nike’’ (sievietēm) un ‘’Sportland’’ (vīriešiem). Sieviešu konkurencē tiks apbalvota labākā Latvijas sportiste 60m sprintā, 400m skrējienā un tāllēkšanā, savukārt vīriešu konkurencē labākais Latvijas sportists 60m sprintā, 1500m skrējienā un tāllēkšanā.

Sacensības plkst. 17:00 iesāks sieviešu kārtslēcējas. Savukārt “Kuldīgas Katrīnas kausa” atklāšanas ceremonija plkst. 17.50, pēc kuras sekos bērnu skrējiens. Sacensības varēs vērot arī tiešraidē portālā “Sportacentrs.com” un TV4 Latvija.

Justīne Dubure Kuldīgas novada Sporta skolas Sabiedrisko attiecību speciāliste