Informācija izlases dalībniekiem un treneriem

Ieva Misāne, 04/06/2021 10:00

Latvijas izlases dalībnieki un treneri aicināti laicīgi iegūt vai atjaunot Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), kā arī pārbaudīt derīguma termiņu personu apliecinošajiem dokumentiem.

Eiropas veselības apdrošināšanas karte jeb EVAK (angļu valodā – European Health Insurance Card) ir plastikāta karte, kas apliecina, ka persona ir Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts (Īslandes, Norvēģijas, Lihtenšteinas) vai Šveices Konfederācijas iedzīvotājs (turpmāk – Dalībvalsts) un savā valstī ir sociāli apdrošināts. Īslaicīgi uzturoties citā Dalībvalstī, EVAK apliecina tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem.

EVAK tiek izsniegta bez maksas un tās derīguma termiņš ir trīs gadi.

Visa informācija par pieteikšanos un kartes saņemšanu – ŠEIT

Tāpat atgādinām par izlases dalībnieku un treneru personu apliecinošo dokumentu (pase un ID karte) derīguma termiņu, kas nedrīkst būt mazāks par 6 mēnešiem kopš izlases sacensību norises laika. Visiem, kam personu apliecinošā dokumenta termiņš ir īsāks, nepieciešams mainīt dokumentu.