Pirmie jaunās sezonas starti viņpus okeāna

Andris Staģis, Statistiķis, 04/12/2016 11:56
Dace Dreimane

Viņpus okeāna daudzo ASV augstskolu studenti-vieglatlēti jau uzsākuši jauno – 2016./2017.g. sezonu. Dace Dreimane šo sezonu sāk ar uzvaru.

Šoziem varēsim sekot līdzi četru tur studējošo Latvijas vieglatlētu gaitām. 

Ceturto gadu (SR – 4; senior - 4) Vičitas universitatē studē  skrējējs Uģis Jocis. SR-4 ir arī sprinteris un tāllēcējs Ņikita Paņkins (Nebraskas universitāte. Divi mūsu vieglatlēti studē trešo gadu ( JR-3; junior - 3). Dace Dreimane (Austrummičiganas universirāte) – startē tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī skrējējs Gustavs Kehris (Arizonas universitāte).

Jau pirmo ierakstu jaunās sezonas labāko sarakstos veikusi Dace Dreimane. Sacensībās Alendeilā viņa uzvarējusi tāllēkšanā ar rezultātu 5,77 m.

Vēl kāds mazāk zināms rezultāts no aizvadītās vasaras sezonas. Latvijas labākā vidējo distanču skrējēja Agata Strausa, kura ikdienā dzīvo un trenējas Vācijā, pārstāvot  Hamburgas „LT Haspa-Marathon” klubu, sacensībās 6.augustā Andorfā (Austrija), uzvarējusi 3000 m skrējienā ar jaunu personisko rekordu – 9:11,56. Šis rezultāts ir šogad labākais Latvijā, bet Vācijā Agata ir trešajā vietā.

 

Andris Staģis