Elvijs Misāns un Lauma Grīva startē Slovākijā

Andris Staģis, Statistiķis, 19/09/2016 17:16

Elvijs trīssolī aizlēca 16,28 m, bet Lauma tālumā - 5,92 m.

Vieglatlētika no stadioniem aizvien biežāk pārvietojas uz pilsētu laukumiem un ielām. Var teikt – tuvāk sporta karalienes draugiem. Šādas sacensības ir ne mazāk spraigas un arī rezultāti tagad tiek oficiāli atzīti.

Svētdien Slovākijas pilsētas Košices centrā notika neparastas un jo interesantas sacensības horizontālo lēkšanu disciplīnās – trīssoļlēkšanā (kā vīri, tā dāmas) un tāllēkšanā (tikai dāmām). Sacensībām bija vēl kāds „virsuzdevums” – sacentās Slovākijas/Čehijas un Eiropas lēcēji. Komandu ieskaitē tika vērtēti pa diviem rezultātiem katrā disciplīnā.

Sievietēm tāllēkšanā pārāka bija Jana Korešova (Čehija) – 6,49 m. Mūsu
Lauma Grīva ar rezultātu 5,92 m bija ceturtā. Trīssoļlēkšanā vistālāk – 14,08 m aizlēca Dana Veldakova (Slovākija). Savukārt „eiropieši” guva dubultuzvaru trīssoļlēkšanā vīriem – Fabians Florants (Nīderlande) aizlēca 16,34 m, bet mūsu Elvijs Misāns – 16,28 m.

Saskaitot sešu labāko lēcēju rezultātus tika konstatēts, ka Slovākijas/Čehijas lēcēji aizlēkuši 71,60 m – par 13 cm apsteidzot Eiropas sekstetu.

Interesants veids, kā popularizēt un padarīt interesantākas vieglatlētu sacensības – it īpaši laikā, kad sezonas svarīgākie starti jau aiz muguras! Aizvien biežāk laukumos un ielās sacenšas arī kārtslēcēji un augstlēcēji, lodes grūdēji un pat sprinteri.

Andris Staģis