Ceturtajā Sieviešu skrējienā uzvar Madara Frēliha un Kitija Valtere

LVS, 14/06/2016 10:23

12. jūnijā Mežaparkā vienīgajā Sieviešu skrējienā Latvijā jau ceturto gadu pēc kārtas uz starta līnijas stājās vairāki tūkstoši dalībnieču, lai baudītu skriešanas, iešanas un nūjošanas prieku.

Lai jau tradicionālo skrējienu padarītu interesantāku, šogad dāmām tika piedāvātas divas dažāda garuma distances. No tām īsāko, piecu kilometru distanci, visātrāk izdevās veikt šī brīža Latvijas čempionei maratonā Kitijai Valterei (0:17:49), bet ierastajā 7,5 km distancē savus uzvaras kilometrus noskrēja Madara Frēliha (0:29:18).

Atšķirībā no pirmajiem trīs Sieviešu skrējieniem, šogad pasākums notika divas dienas. Sestdien, spītējot laikapstākļiem, fitnesa entuziastes piedalījās Fitnesa dienā, kurā nodarbības vadīja Latvijas un ārvalstu treneri. Taču svētdien tika dots starts tradicionālajam Sieviešu skrējienam.

Kā jau katru gadu, pasākuma programmu atklāja Bērnu skrējiena dalībnieki. Viņi atkarībā no vecuma grupas skrēja  200 līdz 1000m garu distanci, ar savu enerģiju uzsildot Mežaparka trasi dāmām, kuras kopīgā startā apvienojās pulksten 13:00.

Līdz ar pārējām dalībniecem trasē devās arī vēstneses - meitenes, kuras 3 mēnešu garumā iedvesmoja ikvienu sievieti sākt sportot, uzdrīkstēties pārkāpt savām spēju robežām un noticēt saviem spēkiem. Šo mērķi viņas ņēma līdzi arī uz startu, lai turpinātu iedvesmot dalībnieces šajā svarīgajā dienā, kurai meitenes visu pavasari bija cītīgi gatavojušās un trenējušās, gan apmeklējot Nike+ Run Club treniņus, gan trenējoties individuāli.

Ja iepriekšējos gadus par vēstnesēm tika izvēlētas sabiedrībā jau populāras un zināmas personības, tad šogad organizatori deva iespēju ikvienai Latvijas sievietei kļūt par iedvesmu pārējām un ar konkursa palīdzību tika izvēlētas septiņas aktīvas, sportiskas un harizmātiskas meitenes. Šogad pasākuma vēstneses bija - Ramona Simona Mežgaile, Linda Samsonova,  dvīņumāsas Marta un Ieva Poļevskas, Alise Putraima,  Luīze Mantiņa un  Linda Ķuze.

Dalībnieces, kuras izvēlējās startēt ar laika kontroli, savus rezultātus var aplūkot pasākuma mājaslapā sieviesuskrejiens.lv