Latvijas čempioni maratonā tiks noskaidroti jau šonedēļ Valmierā

LVS, 14/09/2015 12:36

Skriešanas seriāls “BIGBANK Skrien Latvija” pirmspēdējais, sestais, posms norisināsies šajā nedēļas nogalē, 20. septembrī Valmierā. Valmieras maratons ir vienīgais no septiņiem seriāla posmiem, kurā tiek piedāvāta arī prestižā 42,195 kilometru distance. Tā kā vienlaikus šis būs arī Latvijas čempionāts maratonā, uz starta līnijas elites rindās būs redzami valsts izcilākie garo distanču skrējēji.

Valmieras maratons pēc atjaunošanas notiks devīto reizi un tajā būs tradicionālas skriešanas seriāla distances – Tautas skrējiens (6,2 km), Nike skrējiens (12,4 km) un pusmaratons (21,0975 km) –, bet izturīgākie sacentīsies maratona (42,195 km) distancē.

Viena sacensību trases apļa garums būs 6,2 kilometri, kas nozīmē, ka Nike skrējiena dalībnieki veiks divus apļus, pusmaratonisti - četrus, bet maratonisti - sešus apļus.

Uz Valmieru vērts doties arī nūjotājiem, kuriem organizatori piedāvā doties 7,5 km garā pārgājienā. Tā maršruts vedīs gan pa skriešanas trasi, gan arī pa pilsētas tuvējiem mežiem, iekļaujot Gaujas stāvos krastus. Savukārt noslēdzošais starta šāviens tiks dots Latvijas skrējēju nākotnei, kur 300 līdz 600 metrus garas distances veiks sacensību mazākie dalībnieki – 2-10 gadus veci bērni. Valmierā tāpat kā pieaugušie, arī trīs ātrākie bērni varēs baudīt gandarījuma pilnus mirkļus, kāpjot uz goda pjedestāla un saņemot atbalstītāju un organizatoru balvas.

Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē sacensības būs iespējams vērot tiešraidē LMT straumē - straume.lmt.lv / Sports / Valmieras maratons 2015

Tāpat kā citus gadus, arī šogad Valmierā tiks noskaidroti Latvijas čempioni maratona distancē. Pagājušās sezonas čempiona tituls pieder Rolandam Kaimiņam un Jolantai Liepiņai. Savukārt vēl nepārspētu maratona trases rekordu īpašnieki ir Dace Lina (2010) un Aigars Fadejevs (2008). Šogad par trases rekorda labošanu paredzēta 500 eiro naudas prēmija.

Vairāk informācijas par pasākumu un reģistrēšanās: Pasākums - VALMIERAS MARATONS un Pasākumi - BIGBANK Skrien Latvija