Daugavpils pirmais pusmaratons jau svētdien

LVS, 28/04/2017 15:53
Mareks Gaļinovskis

Šī nedēļas nogale Baltijā lielākajam skriešanas seriālam būs vēsturiska - pirmo reizi kopš tā pastāvēšanas “Bigbank Skrien Latvija” dalībnieki dosies uz vienu no Latvijas tālākajem punktiem - Daugavpili. 30. aprīlī pilsētas ielas piederēs skrējējiem - trasē dosies kā pusmaratonisti, tā arī piecu un desmit kilometru dalībnieki.

Aktīva gatavošanās pasākumam sākas jau šodien, 28. aprīlī, kad Rīgā, t/p Alfa sporta preču veikalā Sportland 2. stāvā norisināsies Daugavpils pusmaratona EXPO. Tajā no pulksten 15:00 līdz pat veikala slēgšanai -  pulksten 22:00 - būs iespējams saņemt sacensību dokumentus, uzzināt visu aktuālo informāciju, bet jaunie dalībnieki - veikt reģistrāciju kādai no sacensību distancēm.

Sestdien 29. aprīlī EXPO pārcelsies uz pasākuma norises vietu Daugavpili. Par sacensību centru izvēlēts Vienības laukums, kur numuru saņemšana notiks visas dienas garumā no pulksten 12:00 - 20:00. Savukārt pusmaratonisti sacensību priekšvakarā aicināti papildināt ogļhidrātu rezerves tradicionālā Pasta party ietvaros. Tas notiks tur pat sacensību centrā no pulksten 18:00 - 22:00.

Savukārt pasākuma dienā, 30. aprīlī reģistrācija un numuru izņemšana sāksies no pulksten 7:30 un turpināsies līdz pat 30 minūtem pirms katras konkrētās distances starta. Pirmais starts Daugavpilī tiks dots sacensību īsākajai distancei, 5,5km garajam BTA skrējienam, pulksten 10:00, pavisam neilgi pēc tam pulksten 10:02 skrējējiem pievienosies nūjotāji, bet stundu vēlāk pulksten 11:00 - pusmaratonisti un 10,5km skrējiena dalībnieki. Pusmaratona distancē lielākā sensācija konkurentiem un arī skatītājiem būs vidējo distanču skrējējs, valsts rekordu īpašnieks un Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Dmitrijs Jurkevičs, kuram Daugavpils starp citu ir arī dzimtā pilsēta. Vēl jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize kad titulētais skrējējs startēs skriešanas seriālā Bigbank Skrien Latvija. Savulaik izcilais vieglatlēts sacījis, ka viņam svarīgi ir pārvarēt sevi, uzvara ir tikai bonuss. To, cik sīva un aizraujoša izvertīsies cīņa par pirmajām pozīcijām Daugavpilī pusmaratona distancē, varēs vērot neilgi pēc pulksten 12:00.  Bez D. Jurkeviča dalību skriešanas seriāla trešajā posmā dalību apstiprinājuši vēl tādi valstī vadošie skrējēji kā Renārs Roze, Kristaps Bērziņš, Reinis Hartmanis,  Anita Kažemāka, Ilona Marhele, Karīna Helmane - Soročenkova un citi.

Kā jau ierasts skriešanas seriāls nav iedomājams arī bez pašu mazāko pasākuma apmeklētāju startiem.Tādējādi pulksten 13:00 notiks Mazuļu rāpošanas sacensības. Savukārt pulksten 14:00 - Bērnu skrējieni. Tajos ar 10 minūšu intervālu tiks doti starti 4 dažādās vecuma grupās.  Bet Daugavpils pusmaratona izskaņā pulksten 15:00 Apbalvošanas ceremonijā uz goda pjedestāliem kāps visu distanču ātrāko finiša laiku īpašnieki.

Visas dienas garumā sacensību centrā Vienības laukumā, līdzās tūkstošiem gandarījumpilniem finišiem, būs arī iespēja baudīt daugavpiliešu sarūpētu kultūras programmu - uzstāsies dejotāji, ielu vingrotāji, notiks Svetlanas Lonskas zumbas priekšnesumi, bet par enerģisku muzikālu noformējumu gādās grupa Ārzemnieki.

Vairāk informācijas, reģistrācija pasākumam un skrējienu rezultāti pēc sacensībām - bigbankskrienlatvija.lv

Informāciju sagatavoja:
Sintija Melne
info@balticevents.lv