Notiks seminārs “Ēd! Sporto! Dzīvo vesels!”

LVS, 12/10/2015 07:15

Sporta un veselīga dzīvesveida seminārā “ĒD! SPORTO! DZĪVO VESELS!” notiks ceturtdien, 2015.gada 22.oktobrī, plkst. 10.00 LSPA (Brīvības 333, Rīgā).

Semināra uzstāsies:

Guna Bīlande (diplomēta uztura speciāliste, konsultē Rīgā, Valmierā un Jūrmalā. Pašlaik studē Austrālijā, lai kļūtu par starptautiski atzītu 'Lifestyle coach'.) ar prezentāciju “Fiziskās aktivitātes un uzturs 21.gs.” Saturā: kas tad ir veselīgs uzturs 21.gs. un vai tas var ietekmēt fizisko sniegumu? Jo vairāk diētu tiek izgudrots, jo vairāk cilvēki apjūk, bet kā tad atrast sev un savai slodzei piemērotāko. Vai fiziska slodzi var apvienot ar tādām diētām kā svaigēšana, paleo, vegānā, pegānā un veģetārā diēta. Kādi ir alternatīvie olbaltumvielu avoti un vai ar to var nodrošināt sportistam nepieciešamo devu? Ko vajadzētu pamanīt uz produktu etiķetes un galu galā - vai veselīgs var būt garšīgs un daudzveidīgs?

Uģis Kreitenbergs (sporta ārsts Valsts sporta medicīnas centrā. Regbija kluba Livonia un Latvijas regbija izlases ārsts) ar prezentāciju “Sporta traumas un to profilakse”. Saturā: sporta traumas, balsta un kustību aparāta bojājumi sporta nodarbībās ir viena no svarīgākajām problēmām sportā. Ārstēšanas un rehabilitācijas rezultātā balsta un kustību aparāta funkcionalitātei jābūt pilnībā atjaunotai līdz pirmstraumas stāvoklim. Kā novērst traumu rašanos sporta nodarbībās? Kā efektīvāk realizēt rehabilitācijas procesu?

Ralfs Upmanis (DCH studija grupu nodarbību un personāltreneris, TRX STC, RTC, GRTC, FORCE instruktors Baltijā) ar prakstisko nodarbību “Funkcionālais treniņš un TRX piekares sistēma”. Saturā: mūsu ķermeņa sistēmas darbojas kā vienots kopums – analizējot kustību kā pamatu fiziskajai aktivitātei mēs saprotam, cik daudz nezināmā ir par sava ķermeņa iespējām. Kā izmantot šobrīd populāro TRX piekares sistēmu ikdienas treniņos?

Seminārā aicina piedalīties gan sporta trenerus un skolotājus, gan profesionālus sportistus un amatierus. Pieteikties aicina līdz 21.oktobrim aizpildot reģistrēšanās anketu vai informējot elektroniski. Dalības maksa seminārā – 30 euro.

Semināra dalībnieki saņems apliecību par sporta speciālista profesionālās pilnveides izglītības programmas apguvi 8 stundu apmērā, derīgu sporta speciālistu resertifikācijai.

Detalizēta informācija un reģistrācija interneta mājas lapā: Latvijas Treneru tālākizglītības centrs