Par Latvijas čempioniem krosā kļūst Agnese Pastare un Reinis Hartmanis

LVS, 20/10/2015 11:11
Uzvarētāju trio Elites grupā sievietēm

Latvijas čempionātā vieglatlētikas krosā, kas pagājušajā nedēļas nogalē risinājās Carnikavā, uzvaras elites grupās izcīnījuši Reinis Hartmanis un Agnese Pastare.

Soļotāja Agnese Pastare sešu kilometru distanci trijos apļos noskrēja 24 minūtēs un 25 sekundēs, tuvākās sekotājas - Gunu Ģērmani (25:49) un Līgu Jansoni (26:36) pārspējot par aptuveni divām minūtēm. Tomēr Agneses Pastares pamatdisciplīna ir soļošana, tāpēc iespēja braukt pārstāvēt valsti Eiropas čempionātā netiks izmantota, jo notiks gatavošanās soļošanas sacensībām, portālam lsm.lv pavēstīja olimpiete. Pēdējās skriešanas sacensības varētu būt 18.novembrī Rembatē, kurās Agnese Pastare varētu piedalīties.

Vīriešu konkurencē astoņu kilometru distancē pa nelīdzeno reljefu Carnikavas kāpu apvidū Reinis Hartmanis (27:21) bija pārāks par Dmitriju Serjoginu (27:54) un Rolandu Kaimiņu (28:16) no Ogres. Vairākkārtējais "Liepājas stundas" uzvarētājs šajā nedēļas nogalē bija izvēlējies startu Latvijas čempionātā, lai izcīnītu ceļa zīmi uz Eiropas čempionātu un kā galvenais favorīts to arī ieguva.

Ziņas / Lsm.lv