Madara Palameika ISTAF sacensībās Berlīnē pārsniedz 60 metru robežu

LVS, 01/09/2013 15:59
Madara Palameika Valmierā uzstādīja A normatīvu, raidot šķēpu 62,72 metru tālumā
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Madarai piektā vieta ar rezultātu 60,81 m.

Svētdien, septembra pirmajā dienā Berlīnē notikušajās tradicionālajās vieglatlētu sacensībās šķēpa mešanā startēja arī mūsu rekordiste Madara Palameika.

ISTAF ( „Internationale Stadionfest”) sacensības ir viens no vecākajām starptautiskajiem vieglatlētu forumiem Eiropā. Pirmo reizi tās notika 1937.g. 1.augustā – gadu pēc olimpiskajām spēlēm. Šogad sacensības notika jau 72. reizi. Sacensības Berlīnes Olimpiskajā stadionā vienmēr pulcējušas pasaules elites vieglatlētus – tās vairākkārt bijušas IAAF „Grand Prix” vai „Zelta līgas” programmā.
Izņēmums nebija arī aizvadītās sacensības. Šķēpa mešanā sievietēm atkal „šķēpus krustoja” pasaules labākās atlētes – pasaules čempione Kristīne Obergfola un sezonas līdere Marija Abakumova. Piedzīvojusi zaudējumus kā pasaules čempionātā, tā „Dimanta līgā”, Berlīnē teicamu rezultātu sasniedza Marija Abakumova. Viņa šogad kā pirmā un pagaidām vienīgā pārsniegusi 70 metru robežu – 70,53 m. Pārliecinoši pieveiktas kā vācietes Linda Stāla (65,36 m) un Kristīne Obergfola ( 63,30 m), tā Sunete Viljoena no Dienvidāfrikas – 62,93 m.

Šoreiz iepriecināja arī Madara Palameika – ar rezultātu 60,81 m viņa gan palika tikai piektā, tomēr kopš Prezidenta balvas izcīņas sacensībām jūlijā ( 62,72 m) atkal tika pārsniegta 60 metru robeža – 60,81 m.

Andris Staģis