Noskaidroti labākie konkursā "Kuldīgas Radošais Vieglatlēts"

LVS, 24/02/2014 10:57
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Noslēdzoties Latvijas ziemas čempionātam, finišu sasniedzis arī radošo darbu konkurss "Kuldīgas Radošais Vieglatlēts". Tajā piedalījās un par galvenajām balvām cīnījās vairāk kā 180 Kuldīgas un Kuldīgas novada skolu bērni un jaunieši.

21. februāra pēcpusdienā uz Kuldīgas vieglatlētikas manēžu sportisti devās, lai vispirms cīnītos un tikai tad kāptu uz goda pjedestāla. Savukārt labāko konkursa darbu autori devās turp jau ir izcīnītām uzvarām un bija pirmie, kas Latvijas ziemas čempionātā pabija uz triju medaļu pakāpieniem.

Konkursa darbu vērtēšana notika nedēļu ilgā interneta balsojumā, kad savus favorītus izvēlējās draugiem.lv lietotāji Latvijas Vieglatlētikas savienības lapā. Tāpat savus iecienītākos mākslas darbus izvēlējās arī žūrija, kuras sastāvā bija gan konkursa organizatori, Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāvji, gan sportisti, konkursa atbalstītāji un Kuldīgas novada domes pārstāvji. Vērtēšana notika divās vecuma grupās, līdz ar to konkurss sasniedza kulmināciju ar 12 godalgoto vietu ieguvējiem. Īsi pirms Latvijas čempionāta atklāšanas notika konkursa apbalvošanas ceremonija, kad jaunie mākslinieki saņēma dāvanu kartes no Aerodium, Zviedru Cepure un Rīgas Zooloģiskā dārza.

Pirmās vietas ieguvēji Patrīcija Junkere (kura 1.-4. Klašu grupā ieguva gan žūrijas, gan interneta balsojuma augstāko novērtējumu), Patriks Krists Jansons (žūrijas balsojuma uzvarētājs 5.-9. klašu grupā) un Alise Mikaločus (interneta balsojuma uzvarētāja 5.-9.klašu grupā) dosies uzlidot vēl nepieredzētos augstumos ar Areodium. Savukārt otrās vietas ieguvēji- Mārcis Bušmanis (1.-4.klašu grupa, interneta balsojums), Annijai Lapsai (5.-9.klašu grupa, interneta balsojums), Viktorija Makejeva (1.-4. klašu grupa, žūrijas balsojums), Edgaram Ezermalim (5.-9. klašu grupa, žūrijas balsojums) sasniegs sprinta cienīgu ātrumu Zviedru Cepurē. Un trešās vietas ieguvēji- Dace Verpakovska (1.-4.klašu grupa, interneta balsojums), Elīna Pelēkā (5.-9.klašu grupa, interneta balsojums), Emīls Veigelts (1.-4. klašu grupa, žūrijas balsojums) un Kate Vītola (5.-9. klašu grupa, žūrijas balsojums) dosies aplūkot atlētiskākos Rīgas Zooloģisko dārza iemītniekus.

Izstāde ar konkursa labākajiem 100 darbiem apskatāma Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā. Kuldīdzniekiem apskatei tā būs pieejama līdz brīdim, kad izstāde dosies ceļojumā uz kādu Latvijas pilsētām, lai arī tur atgādinātu par Latvijas izcilākajiem vieglatlētiem un viņu sasniegumiem.

Konkursu organizēja vieglatlēts Edgars Kļaviņš un Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāve Sintija Melne.

Konkurss tapis sadarbībā ar draugiem Amerikā - Daugavas Vanagu apvienību Linkolnā, Apvienoto Linkolnas latviešu evanģēliski luterisko draudzi, Dagniju Biti, Āriju Liepiņu un Jāni Leiti. Un konkursa draugiem Latvijā- Aerodium, Zviedru Cepuri, Rīgas Zooloģisko dārzu, T-Bodi, Pure Chocolate un Kuldīgas Novada domi.