Pauls Pujāts - trešais labākais kārtslēcējs NCAA čempionātā

LVS, 16/03/2014 09:14
Pauls Pujāts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jauns telpu rekords - 5,50 m

Nedēļas nogalē ar startiem NCAA čempionātā tika aizvadīta ASV vieglatkētu-studentu 2013./2014.g. sacensību sezona telpās. Čempionāts notika Jaunmeksikas štata Albukērkas pilsētā.Katrā disciplīnā drīkstēja startēt tikai 16 labākie no NCAA I diviziona (visprestižākā) augstskolām.Šoreiz vienīgais Latvijas studentu pārstāvis tajā bija Tenesi štata Memfisas universitātē studējošais kārtslēcējs Pauls Pujāts.
Starts bija ļoti veiksmīgs.Pauls veica augstumu 5,50 m un aiz Šouna Barbera (Akronas un.)-5,75 m un Sema Kendrika (Misisipi un.) – 5,70 m,ierindojās augstajā trešajā vietā.Pēdējo reizi tik augstu NCAA rangā no Latvijas puišiem 2006.g. pabija Artūrs Āboliņš (Nebraskas un.), kļūstot par NCAA čempionu ar jaunu Latvijas telpu rekordu -8,11 m.Tiesa,pērnziem trešajā vietā jūdzes skrējienā bija arī Agata Strausa (Floridas un.). Latvijas studenti-vieglatlēti vienmēr bijuši izcilnieki NCAA čempionātos – Ineta Radeviča, Māra Grīva, Dmitrijs Milkevičs,Viktors Lācis, Einārs Tupurītis, u.t.t.
Paula rezultāts 5,50 m ir jauns viņa personiskais rekords telpās. Tagad abi rekordi (stadionā un telpās) ir vienādi. Paula sāncenši ar saviem rezultātiem šogad ir pasaules 20 labāko kārtslēcēju vidū. Savukārt arī Pauls tagad ir 50 labāko sarakstā.
P.Pujāts bija vienīgais, kurš savas augstskolas komandai deva sešus punktus.Vīru konkurencā punkti par pirmajām astoņām vietām tika 69 augstskolu (!!!) komandām. Ko vēl var piebilst ? Varbūt to,ka ziemā Pauls Pujāts trenējas ārā (Memfisas universitātei nav vieglatlētikas halles), jo Tenesi štats ir ASV vidienē – Turcijas un Ziemeļāfrikas platuma grādos. Ziemas mēnešos temperatūra noslīd līdz +3 -+10 grādiem. Bet mēs te Latvijā raudam par sporta manēžas +15 grādiem.....

Andris Staģis