Arnis Rumbenieks - pieckārtējs Latvijas čempions 20km soļošanā

LVS, 16/06/2014 14:56
Arnis Rumbenieks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Lietuvas pilsētā Alitā tradicionālā soļošanas festivāla (notika jau 40.reizi) ietvaros notika arī Latvijas čempionāts 20 km soļošanā. Piekto reizi par čempionu kļuva Arnis Rumbenieks, savukārt pirmo reizi - Ilma Melne.

Diemžēl sacensībās piedalījās tikai trīs vīri un viena soļotāja. Vīriešiem jau piekto gadu pēc kārtas par čempionu kļuva mūsu soļotāju „pēdējais mohikānis” – Arnis Rumbenieks. „Pēdējais mohikānis” – pēc analoģijas ar šķēpa metēju Mārci Štrobinderu pag.gadsimta deviņdesmitajos gados. Toreiz bija jāsanāk entuziastu kopai, jādibina šķēpmetēju klubs, cītīgi jāstrādā un tālākais jau viss ir zināms. Arī soļotājiem, ja viņi grib saglabāt un turpināt Jāņa Daliņa, Ādolfa Liepaskalna un Aigara Fadejeva aizsākto Latvijas soļošanas vēstures zelta lappušu rakstīšanu, daudz kas kardināli jāmaina. Darbu un entuziasmu tas prasīs milzīgu, bet droši, ka ir tā vērts.
Arnis Rumbenieks Alitā ar rezultātu 1.27:09 finišēja 11.vietā. Soļošanas veterāns Normunds Ivzāns ar rezultātu 1.34:59 bija 20.vietā, bet Raivo Saulgriezis, pērn vēl juniors – 22. vetā – 1.39:54. Sievietēm vienīgā Latvijas dalībniece Ilma Melne finišēja kā 13.ar rezultātu 1.59:22..
Veiksmīgāks bija juniors Artūrs Makars – viņam uzvara 5 km distancē – 24:41. Labākais starp veterāniem bija arī Ilmārs Saulgriezis, piecus kilometrus nosoļojot 27:36.