Mūžībā devies vairākkārtējais Latvijas rekordists desmitcīņā Maigonis Pūliņš

Rebeka Ozolniece, 12/06/2023 16:00

Latvijas Vieglatlētikas savienība izsaka līdzjūtību Latvijas PSR rekordista un vēlāk arī augstu sasniegumu sportā trenera Maigoņa Pūliņa tuviniekiem.

Visa Latvijas vieglatlētu saime skumst par 97 gadu vecumā mūžībā aizgājušo Maigoni Pūliņu, kurš savu dzīvi bija veltījis ne vien vieglatlētikas spodrināšanai, bet arī Latvijas sporta vārda nešanai pasaulē.

20. gs. piecdesmitajos gados bija Latvijas labākais desmitcīņnieks.

Maigonis bija pieckārtējs valsts čempions desmitcīņā, četrkārtējs Latvijas PSR rekordists desmitcīņā un vairākkārtējs Latvijas čempionātu godalgoto vietu ieguvējs desmitcīņā, kārtslēkšanā, barjerskriešanā un stafetē. 

Mācījies Melnsila pamatskolā, vēlāk absolvējis arī Latvijas valsts fiziskās kultūras institūtu (LVFKI, tagad LSPA). Kā treneris darbu sāka Dundagā, tad pārcēlās uz Valmieru, vēlāk uz Ventspili. Daudzus gadus bija Latvijas daudzcīņnieku izlases treneris. Vairāki desmiti tā laika desmitcīņnieki ir pateicīgi par Maigoņa Pūliņa zinošo un iejūtīgo trenera darbu. Viņš ir izaudzinājis virkni Latvijas labāko desmitcīņnieku, devis Latvijas bobslejam Jāni Skrastiņu un Rihardu Kotānu, kā arī palīdzējis izaudzināt olimpisko čempionu Daini Kūlu. Maigoņa kādreizējais audzēknis Ronalds Arājs labojis valsts rekordu 100 metru skrējienā un Natālija Čakova kļuvusi par Latvijas čempioni augstlēkšanā. 2015. gadā Latvijas Vieglatlētikas savienības gada noslēguma pasākumā viņš saņēmis apbalvojumu par mūža ieguldījumu sportā.

Maigonis Pūliņš bija aktīvs Latvijas vieglatlētikas veterānu kustības dalībnieks, gūstot uzvaras jau sava cienījamā vecuma grupās.

Atmiņās un domās par Maigoni Pūliņu.

Izvadīšana notiks 16. jūnijā plkst. 13.00  Melnsila kapsētā, Talsu novads.