Iespēja kandidēt Latvijas Olimpiskās komitejas Atlētu komisijas vēlēšanās

Rebeka Ozolniece, 13/10/2022 09:00

Šī gada 28. oktobrī Atlētu foruma ietvaros tiks ievēlēta Latvijas Olimpiskās komitejas (turpmāk tekstā – LOK) Atlētu komisija (turpmāk tekstā – Komisija) 7 locekļu sastāvā.

Ik pēc 4 gadiem, bet ne vēlāk kā 1 mēneša laikā pēc kārtējo ziemas Olimpisko spēļu noslēguma, tiek sasaukta Olimpisko sporta veidu federāciju atlētu sanāksme, kurā katru Olimpisko federāciju pārstāv 2 tās pilnvaroti atlēti – sieviete un vīrietis, kas ievēl LOK Atlētu komisiju 7 komisijas locekļu sastāvā. LOK Atlētu komisijas sastāvā pēc iespējas ievērojams pārstāvēto ziemas un vasaras sporta veidu un dzimumu līdzsvars.

Par Komisijas locekļiem var kļūt: rīcībspējīgi pilngadīgi Latvijas Republikas pilsoņi ar labu reputāciju, aktīvie vai sporta gaitas pārtraukušie sportisti, kas ievēlēšanas brīdī starptautiskā līmenī nodarbojas ar Olimpiskajā programmā iekļautu sporta veidu, vai ir ar to nodarbojušies pēdējo 8 gadu laikā.

Komisijas misija ir sportistu pārstāvēšana, paužot un aizstāvot to kolektīvo viedokli LOK.

Komisijas kompetencē ir:

  • ar sportistiem saistītu jautājumu izskatīšana un attiecīgu atzinumu sniegšana LOK institūcijām un

    amatpersonām;

  • aktīva iesaistīšanās projektos un iniciatīvās, kas aizstāv un atbalsta “tīros” atlētus kā sacensību ietvaros, tā ārpus tām;

  • sportistu tiesību un interešu pārstāvēšana un attiecīgu ieteikumu sniegšana, tai skaitā attiecībā uz Starptautiskās;

  • Sporta arbitrāžas padomes (International Council of Arbitration for Sport) locekļu iecelšanu;

  • kontaktu uzturēšana ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas un Eiropas Olimpisko komiteju Atlētu komisijām.

LOK Atlētu komisijas nolikums un vēlēšanu nolikums atrodams pielikumā!

Lai kandidētu LOK Atlētu komisisjas vēlēšanās, līdz 17. oktobra plkst. 14.00 jāiesniedz sekojošās lietas, sūtot e-pastu Latvijas Vieglatlētikas savienības Atlētu komisijai uz atletukomisija@gmail.com

  • kandidāta dzīvesgājuma apraksts (curriculum vitae – CV);
  • kandidāta digitāla portretfotogrāfija (izmērs ne mazāks kā 480px x 600px).

Pēc Latvijas Vieglatlētikas savienības Atlētu komisijas pieprasījuma, LVS izvirzīs attiecīgos atlētus, ievēlēšanai par LOK Atlētu komisijas locekļiem.