Latviešu daudzcīņnieka Reiņa Krēgera un čehu olimpieša Jana Tesārža kopējais projekts “BST.coach” atver durvis uz jaunu formātu treniņprocesu organizēšanā

Rebeka Ozolniece, 16/02/2022 14:00

Latvijas Vieglatlētikas savienība ar prieku iepazīstina vieglatlētikas trenerus ar jaunu projektu, “Beyond Skills Training”, (turpmāk “BST.coach”), kas ir Latvijas šī brīža vadošā desmitcīņnieka, Reiņa Kregera un čehu olimpieša Jana Tesārža kopdarbs.

Projekta mērķis ir bagātināt un atvieglot treneru darbu jauniešu sportā. Lai radītu “BST.coach”, iedvesma tika gūta no 2019. gadā izdotās Krēgera vieglatlētikas grāmatas “Track and field: beyond technique training”. "BST.coach" pamatdoma ir piedāvāt treneriem modernus treniņu resursus video formātā, apmācīt to lietošanā un palīdzēt uzbūvēt jauniešu vecuma posmā apjomīgu pamatbāzi vispārējā fiziskajā sagatavotībā (turpmāk VFS). Platformas lietošanai nav robežu, “BST.coach” pamata saturu, kas ir 700 VFS vingrinājumi, katrs treneris var papildināt ar sev vēlamajiem vingrinājumiem, veidojot savu programmu. Šāds modelis ir unikāls un pielāgojams ikvienam indivīdam.

Plašāku ieskatu par “BST.coach” vari gūt viņu Instagram profilā.

Reinis Krēgeris stāsta par “BST.coach” platformas nozīmi, pozitīvo ietekmi un iemesliem, kāpēc treniņprocesi būtu jāpadara mūsdienīgāki: “Šodienas jaunieši piedzīvo radikālu kritumu VFS kontekstā. Šī ir zināma veida globāla pandēmija jauniešu sportā. Daudzi jaunatnes treneri ir pārstrādājušies un saņem neadekvātu atlīdzību. Tas bieži treneriem liedz būt klāt katram jaunietim viņa VFS treniņu procesā. Rodas nepilnības VFS attīstībā. Reizēm treneri uzraksta uz lapiņas plānu un cer, ka jaunieši vismaz pusi no tā visa sapratīs un spēs izpildīt. Lapiņas nevizualizē kā pareizi izpildīt vingrinājumu. Kā jauniešiem, tā treneriem mēdz zust motivācija un idejas. “BST.coach mēģina pagarināt treneru rokas un paplašināt jauniešu izaugsmes iespējas”.

Projekta izstrādātāji informē, ka 2022. gads ir nozīmīgs pavērsiens “BST.coach” attīstībā, jo tiek strādāts beta versijā, kas nozīmē, ka tiek ņemta vērā un analizēta katra lietotāja individuālā lietošanas pieredze. 

Projekta izstrādātāji vēlās 10 Latvijas vieglatlētikas treneriem sniegt iespēju iepazīties ar “BST.coach” bez maksas. Piedāvājot individuālas apmācības un lietošanas iespējas, lai pilnveidotu savu audzēkņu treniņprocesu un padarītu to aizraujošāku. Konkursam var pieteikties gan paši vieglatlētikas treneri, gan viņu audzēkņi, kuri vēlās uzdāvināt savam trenerim šo fantastisko iespēju.

Konkursam pieteikties iespējams līdz 9. martam, 10 nejauši izvēlēti uzvarētāji tiks paziņoti 16. martā.

Konkursa nosacījumus meklē LVS "Instagram” lapā.