Ar preses konferenci atklāta “BIGBANK Skrien Latvija” piektā jubilejas sezona

LVS, 05/03/2015 14:30
Ar šādām medaļām tiks apbalvoti Latvijas čempioni 10km distancē, kā arī pusmaratonā un maratonā. Papildus tam tiks noskaidroti Latvijas čempioni arī komandu ieskaitē pusmaratona distancē.

Skriešanas seriāls, kas ik gadu pulcē tūkstošiem skriešanas profesionāļu un entuziastu, šogad solās būt vēl aizraujošāks un neaizmirstamāks. Tas ieguvis jaunu vizuālo identitāti un ģenerālsponsoru, kā arī sniegs jaunu izaicinājumu tām komandām, kas izvēlēsies skriet pusmaratona distanci.

Tāpat kā pagājušajā, arī šajā sezonā skriešanas seriāls sastāvēs no septiņiem posmiem dažādās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Rīgā, Ventspilī, Jelgavā, Kuldīgā, Valmierā un Siguldā. “Skrien Latvija” valdes priekšsēdētājs Sandijs Pinkulis aicina piedalīties visos posmos, jo “katrā no pilsētām ir kas unikāls un to arī centīsimies parādīt.” Viņš atklāja, ka visa organizatoru komanda ziemā ir cītīgi strādājusi, lai šis gads atšķirtos no citiem un skriešanas seriāls turpinātu attīstīties.

Pateicoties jaunizveidotajai sadarbībai ar BIGBANK, skriešanas seriāls ieguvis ne vien ģenerālsponsoru, bet arī jaunu nosaukumu. BIGBANK Baltijas un Centrāleiropas reģiona vadītājs Pāvels Gilodo stāsta, ka “Latvijas skriešanas kultūra parāda, ka jau ļoti liela sabiedrības daļa ir apjautusi to labsajūtu, dzīvesprieku un labumu veselībai, ko sniedz skriešana un, ka primārais mērķis ir šo sajūtu un vēlmi skriet atmodināt arī pārējos un “BIGBANK Skrien Latvija” pasākumos iedvesmot cilvēkus sportot arī ikdienā”.

Katrai no pilsētām izveidots jauns vizuālais tēls - raksturojošais simbols un piemeklēta atbilstoša latviešu tautas rakstu zīme. Kā zināms, latviešu tautas rakstu zīmēm piemīt maģisks spēks, un tās noteikti ikvienam dalībniekam palīdzēs sasniegt vislabākos rezultātus un piepildīt iecerēto. Līdzīgu talismana funkciju sadarbībā ar “VSK Noskrien” katrā distancē un katrā skriešanas seriāla posmā pildīs tempa turētāji - pieredzējuši skrējēji, kas palīdzēs citiem skrējējiem pieveikt distanci un sasniegt finiša līniju noteiktā laikā.

Jau ikgadēji katrā distancē tiks noskaidroti Latvijas čempioni. Rēzeknē - 10km distancē, Kuldīgā - pusmaratonā un Valmierā - maratonā. Pirmo reizi skriešanas seriāla vēsturē, sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību tiks noskaidroti Latvijas čempioni arī komandu ieskaitē pusmaratona distancē.

Jubilejas sezonā skriešanas seriālā liela nozīme būs NIKE RUN CLUB sagatavošanās treniņiem, kas aicinās skriet kopā un gatavoties sacensībām 6 no 7 seriālā pārstāvētajām pilsētām.

Nav noslēpums, ka līdzīgi kā sacenšas savā starpā dalībnieki trasē, šāda pati sacensība ir jūtama arī organizatoru starpā. Viņi sola gan uzlabojumus savu pilsētu trasēs, parādot skaistākās vietas, gan vērtīgas naudas balvas labākajiem skrējējiem. Tāpat dalībniekus sagaida arī citi pārsteigumi, kas katru no septiņām brīvdienām liks atcerēties vēl ilgi un gūtās emocijas būs motivācija jauniem sasniegumiem.

Informācija par seriālu un reģistrēšanās skrējieniem Skrien Latvija