Studiju iespējas Latvijas Universitātē

Ieva Misāne, 15/06/2021 12:00

No 28. jūnija sākas vienotā uzņemšana Latvijas Universitātē. Jau trešo studiju gadu studenti tiks uzņemti trīs jaunās sporta studiju programmās.

Maģistra līmeņa studiju programma “Sporta zinātne”. Studiju programmas realizācijā tiek iesaistītas vairākas zinātņu nozaru grupas – medicīnas un dzīvības zinātņu, sociālo un tiesību zinātņu, kā arī eksakto zinātņu nozaru grupas. Studējošajiem ir iespēja pētīt, analizēt un attīstīt labvēlīgos sporta un fizisko aktivitāšu aspektus – fiziskos, garīgos, emocionālos un sociālos.

Bakalaura līmeņa studiju programmā“Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība’’. Programma piedāvā starpdisciplināras sporta zinātnes studijas, ko veido trīs aktuāli studiju bloki. Pirmais - sporta jomas studiju kursi, kas sniedz pamata un specializētas zināšanas sporta nozarē. Otrais - tehnoloģiju studiju kursi un caurviju tēmas, kas saistītas ar tehnoloģiju izmantošanu sporta pētniecībā. Trešais - sabiedrības veselības studiju kursi un caurviju tēmas, kas koncentrējas uz sociālekonomiskajiem aspektiem.

Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Sporta treneris”.

Studiju programmas mērķis ir nodrošināt iespēju studentiem iegūt sporta trenera darbam nepieciešamās zināšanas, prasmes, kompetenci sportā ar sporta trenera kvalifikāciju atbilstīgi nacionālā un starptautiskā mērogā izvirzītām profesionālās kompetences prasībām.

Latvijas izlašu sportistiem iespēja pretendēt uz duālās karjeras sportistu  - studentu stipendijai, kas paredzēta studiju maksas segšanai 50-100% apmērā.

Kontaktinformācija:
“Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” – Ilvis Ābeļkalns (29263168)
“Sporta zinātne” – Līga Plakane (26528853)
“Sporta treneris” – Rihards Parandjuks (22034285)

Informāciju par studiju iespējām Latvijas Universitātē atradīsiet šeit:
https://www.lu.lv/gribustudet/izvelies-panakumus/ 
https://www.lu.lv/par-mums/lu-mediji/zinas/zina/t/66547/
https://www.lu.lv/studijas/fakultates/biologijas-fakultate/magistra-limena-studijas/sporta-zinatne/