Manuālis maksājumu veikšanai LVS mājas lapā

Ieva Misāne, 02/06/2021 11:00

Jebkurš mūsu mājas lapas apmeklētājs var izmantot LVS sniegto maksājumu funkcionalitāti dažādu pirkumu apmaksai. Šobrīd lietotāji var iegādāties licenci un veikt sacensību dalības apmaksu. Piedāvājam apkopotu informāciju soli pa solim maksājumu veikšanai mūsu mājas lapā.

Lai varētu izmantot maksājumu funkcionalitāti, lietotājam vispirms nepieciešams autorizēties sistēmā. Ja lietotājam vēl nav savs profils, tad reģistrēties var šeit.

Pirkumu grozs
Pēc veiksmīgas autorizācijas sistēmā, katram lietotājam navigācijā ir pieejams pirkumu grozs:

Pirkuma grozā var pievienot sportistu licences un sacensību dalības maksu. Skaitlis blakus grozam norāda to, cik daudz pirkumu tajā atrodas.

Licences pievienošana grozam
Sportistu licences var iegādāties tikai tiem sportistiem, kuri ir saņēmuši “I run clean” sertifikātu. Pievienot sportista licenci grozam var divos veidos:
a) atverot sportista profilu:

b) organizācijas sportistu sarakstā (pieejams LVS organizācijām):

Dalības maksas pievienošana grozam
Lai pievienotu sacensību dalības maksu grozam, ir jāatver sadaļa “Kalendārs un rezultāti” un jādodas uz atbilstošā notikuma lapu, kur jāatver sadaļa “Statistika/Rezultāti”:


Notikuma statistikas lapā nepieciešams atvērt sadaļu “Dalībnieki”, kurā var pievienot grozam sacensību dalības maksu katram dalībniekam. Grozam var pievienot tikai tās dalības maksas, kuras vel nav apmaksātas:

 

Maksājuma atvēršana
Pēc nepieciešamo pirkumu pievienošanas grozam, ir jāatver aktuālais maksājums. To var izdarīt divos veidos:
a) spiežot navigācijas joslā uz groza ikonas

b) atverot navigācijas joslā sadaļu “Profils”-> “Maksājumi” un sarakstā izvēloties aktuālo maksājumu:


 

Maksājuma rekvizīti
Atverot maksājumu, var aizpildīt Klienta un Maksātāja rekvizītus, kas parādīsies rēķinā:

Pēc rekvizītu aizpildīšanas, zem tiem ir pieejams pirkumu saraksts. No maksājuma var izņemt atsevišķas pozīcijas, spiežot pogu “Izņemt” pretī atbilstošajam pirkumam. Pēc tam, kad pirkumu saraksts ir gatavs, ir jāspiež jebkura no pogām “Pārbaudīt maksājuma datus” un sistēma veiks nepieciešamās pārbaudes.

Pēc pārbaudes veikšanas, maksājumā var veikt izmaiņas vai arī veikt maksājuma iesniegšanu. Pēc maksājuma iesniegšanas tajā veikt izmaiņas vairs nebūs iespējams! Piemērā redzams, ka sistēmas pārbaudes rezultātā lietotājs ir informēts, ka divu dalībnieku dalības maksa jau ir pievienota citā maksājumā, tāpēc lietotājs pirms iesniegšanas vēl var veikt korekcijas savā pirkuma sarakstā.

Kad grozs ir gatavs iesniegšanai, tad jāspiež jebkura no pogām “Iesniegt”:

Maksājums ir iesniegts! Tajā veikt izmaiņas vairs nav iespējams. Ja tomēr ir nepieciešama palīdzība, tad sazināties ar LVS, taču aicinām pirms tā iesniegšanas rūpīgi pārbaudīt pirkumus, ko iekļaujat maksājumā.

Apmaksa ar rēķinu (pieejams tikai LVS organizācijām)
LVS organizācijām ir nodrošināta iespēja veikt apmaksu ar rēķinu, kas ir pieejams uzreiz pēc maksājuma iesniegšanas.
Rēķins ir pieejams divās vietās:
a) Aktīvajā maksājumā, augšējā rindā zem hipersaites “Rēķins”:

b) Navigācijā atverot profila sadaļu “Maksājumi” pēdējā kolonnā ir saite uz rēķinu. Vai spiežot uz hipersaites “Maksājums” varēsiet piekļūt maksājumam, kas tika iesniegts un tur piekļūt tam pašam rēķinam.

 

Tālāk maksājumu var apstrādāt tāpat kā jebkuru citu rēķinu, veicot pārskaitījumu uz bankas rekvizītiem. Pēc maksājuma saņemšanas LVS darbinieki manuāli apstrādās jūsu maksājumu.

Elektroniskā maksājuma veikšana
Lai veiktu maksājumu, vispirms nepieciešams atzīmēt, ka esat iepazinušies ar noteikumiem un privātuma politiku. Pēc tam var spiest jebkuru no pogām “Apmaksāt”:

Tālāk veiciet nepieicešamās darbības maksājuma veikšanai Paysera sistēmā. Šobrīd Paysera sistēma atbalsta šādus norēķinu veidus:

Visi pirkumi tiek apstrādāti sistēmā automātiski – saņemot informāciju par veiksmīgu maksājumu, sistēma piešķir atbilstošos pirkumus (licences un apmaksātas dalības maksas). Kamēr maksājums nav saņemts, tikmēr nav iespējams piešķirt sportistam licenci vai pielaist sportistu dalībai sacensībās.

Manuālis maksājumu veikšanai – ziņas pielikumā.