Jau pirmdien notiks Latvijas čempionāts 10km distancē

LVS, 02/04/2015 12:24

6. aprīlī ar Rēzeknes pusmaratonu un Lieldienu svinēšanu tiks atklāts Latvijas lielākais un populārākais skriešanas seriāls „BIGBANK Skrien Latvija”, kas sastāvēs no 7 posmiem dažādos Latvijas novados un turpināsies līdz pat rudenim.

BIGBANK Skrien Latvija 2015 vēstnešu (Aigas Grabustes un Kristapa Rasima) video pieejami šeit:
https://www.youtube.com/watch?v=r7O...
https://www.youtube.com/watch?v=CcX...

Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, „BIGBANK Skrien Latvija” ietvaros norisināsies individuālā un komandu cīņa. Skriešanas seriāla organizatori aicina dalībniekus veidot komandas un pieteikt tās komandu cīņai kādā no trīs distancēm.

Pirmo reizi skriešanas seriāla vēsturē sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību tiks noskaidroti Latvijas čempioni komandu ieskaitē pusmaratona distancē.

Viena komanda var sastāvēt no maksimums 7 dalībniekiem jebkādās dzimumu proporcijās, un viens dalībnieks var tikt pieteikts tikai vienas komandas sastāvā vienā no distancēm.

Labākās komandas tiks noskaidrotas, summējot komandas dalībnieku iegūtos punktus. Dalībnieku punkti tiek aprēķināti atbilstoši ieņemtajai vietai kopvērtējumā attiecībā pret uzvarētāju (attiecīgi vīriešu un sieviešu konkurencē). Katrā posmā tiek ņemti vērā 4 labākie komandas dalībnieku individuāli iegūtie punkti.

No seriālā esošajiem 7 posmiem tiek ņemti vērā 5 labākie, kuros komanda ieguvusi visvairāk punktus. Saskaitot 5 labākos posmus, tiks noteikta komanda, kas iegūs Latvijas čempiones titulu.

Pieteikumus komandu cīņai jāsūta uz e-pastu info@skrienlatvija.lv. Tajā jānorāda komandas nosaukums, dalībnieku vārds, uzvārds, dzimšanas datums, vēlams komandas sauklis un foto (to var iesūtīt arī pēc pirmā posma).

Skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija atbalstītāji 5 gadu jubilejas gadā ir parūpējušies par vērtīgu balvu fondu.

Skriešanas seriāla ģenerālsponsors BIGBANK Rēzeknes pusmaratona pirmo sešu vietu ieguvējiem absolūtajā vērtējumā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē ir sarūpējis naudas balvas. Pirmā vieta savā īpašumā iegūs 250 eiro, otrā – 150 eiro, trešā – 100 eiro, ceturtā – 70 eiro, piektā – 50 eiro, sestā – 30 eiro. Papildus laureātiem balvas no Rēzeknes gaļas kombināta un Mežvidu tomātu jaunās ražas.

10km Nike Tautas skrējiena, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts, pirmo sešu vietu ieguvēji absolūtajā vērtējumā sieviešu un vīriešu konkurencē savā īpašumā iegūs Sportland dāvanu kartes. Pirmā vieta – 70 eiro vērtībā, otrā – 60 eiro, trešā – 50 eiro, ceturtā – 40 eiro, piektā – 30 eiro, sestā – 20 eiro. Papildus finālisti tiks apbalvoti ar Rēzeknes gaļas kombināta un Mežvidu tomātu balvām. Latvijas Vieglatlētikas savienība ar medaļām apbalvos pirmo trīs vietu ieguvējus Latvijas čempionātā jauniešu, junioru un pieaugušo konkurencē.

Tie, kuri piedalās sava prieka pēc un nepretendē uz augstākajiem rezultātiem var nebēdāt, jo pilnīgi visi finišētāji neatkarīgi no distances dāvanās saņems piemiņas medaļu un balvas no projekta sponsoriem un atbalstītājiem.

Vairāk informācija: BIGBANK Skrien Latvija