Pasaules čempionāts telpās no 2021. gada marta pārcelts uz 2023. gadu

Ieva Misāne, 10/12/2020 12:00

Ņemot vērā pašreizējo globālo situāciju, joprojām pastāv neskaidrība par Covid-19 pandēmijas stāvokli, līdz ar to Pasaules Vieglatlētikas asociācija informē, ka 2021. gada 19.-21. martā Ķīnā paredzētais pasaules čempionāts telpās pārcelts uz 2023. gadu.

Naņdzjinas pilsētā plānoto pasaules čempionātu pārceļ jau otro reizi, jo sākotnēji tam bija jānotiek šī gada martā, bet Covid-19 izplatības dēļ sacensības pārcēla uz 2021. gada martu.

Pasaules Vieglatlētikas asociācija:
Mūsu sportistu un sacensību organizatoru drošības dēļ mums nopietni jāapsver visi riski, piesaistot lielu cilvēku skaitu pandēmijas situācijā, kā arī pilnībā jāievēro un jāīsteno uzņemošās valsts pandēmijas novēršanas politika.

Vieglatlētikas iekštelpu sezona ir salīdzinoši īsa (līdz marta beigām), tāpēc mums nav iespējams organizēt čempionātu vēlāk.

Mēs vēlētos, lai Naņdzjinas pilsēta rīkotu pasaules čempionātu telpās, ņemot vērā sagatavošanās darbus, ko viņi ir paveikuši līdz šim, tāpēc esam vienojušies, ka viņi organizēs šo pasākumu vienu gadu pēc pasaules čempionāta telpās Belgradā 2022. gadā.

Neskatoties uz šī pasākuma pārcelšanu, mūsu sportistiem joprojām būs ievērojamas sacensību iespējas, kas 2021. gada sākumā būs pieejamas pasaules iekštelpu tūres ietvaros, kurā ietilpst 26 sacensības 12 valstīs Eiropā un Ziemeļamerikā. Pasaules iekštelpu tūre ilgst no 2021. gada janvāra beigām līdz februāra beigām un tiek organizēta trīs dažādos sacensību līmeņos – zelta, sudraba un bronzas. Papildus informācija par pasaules iekštelpu tūri pieejama šeit.