Veiksmīgs latviešu vieglatlētu starts Itālijā

Andris Staģis, Statistiķis, 25/09/2016 16:03

Itālijas klubu čempionātā izcīnīta uzvara. Mājup tiek vestas astoņas medaļas - četras zelta un pa divām sudraba un bronzas.

Eiropas dienvidvalstīs vēl joprojām turpinās vieglatlētikas sacensību sezona. Uz Itāliju bija devusies kupla Latvijas labāko vieglatlētu delegācija, lai startētu Itālijas klubu čempionāta finālsacensībās (Finale Oro – zelta finālā). Tradicionāli mūsu vieglatlēti pārstāv ASD „Enterprise Sport & Service” klubu, kas regulāri cīnās par uzvaru. Sacensības 24. un 25.septembrī notika Milānas priekšpilsētā Cinsello Balsamo un kluba komandā startēja deviņi Latvijas vieglatlēti. Šoreiz klubs startēja tikai vīru konkurencē, sacenšoties ar 11 citiem spēcīgiem Itālijas klubiem. Sacensības vizuāli varēja vērot Itālijas vieglatlētikas mājaslapā – online režīmā.

Ļoti veiksmīga mūsu atlētiem bija pirmā sacensību diena. Kārtslēcējs Mareks Ārents ar otro mēģinājumu  veica augstumu 5,40 m un pārliecinoši bija pirmais. Ansis Brūns ļoti spraigā cīņā ar itāļu šķēpraidi Roberto Bertolini (šogad metis 81,05 m) savā veiksmīgākajā mēģinājumā aizmeta šķēpu 75,46 m (R.Bertolini – 72,66 m) un savai komandai deva maksimālo punktu skaitu – 12 p.

Trešo uzvaru sestdien trīssoļlēkšanā guva Elvijs Misāns, kurš trešajā mēģinājumā aizlēca 16,12 m, bet no trim fināla mēģinājumiem atteicās. Elvijs palīdzēja arī sava kluba komandai izcīnīt trešo vietu 4x100 m stafetes skrējienā – 41,16 sek., par ko arī saņēma bronzas medaļu.

Vēl pirmajā sacensību dienā startēja Pauls Ārents 1500 m skrējienā – piektā vieta ar rezultātu 3:53,86. Kristaps Sietiņš ļoti spēcīgā pretvējā (3,3 m/sek.) 110 m barjerskrējienu veica 15,11 sek. un bija sestais. Māris Urtāns startēja diska mešanā un ar rezultātu 48,82 m palika septītais.

Otrā sacensību diena sākās ar vesera mešanu, kurā Igors Sokolovs veiksmīgākajā mēģinājumā raidīja veseri 67,14 m, tikai pusmetru zaudējot mājiniekam Simonem Fallonem (67,63 m). Otrs mūsu metējs Ainārs Vaičulens ar rezultātu 63,02 m bija piektais. 400 m barjerskrējienu Jānis Baltušs veica 52,27 m un saņēma bronzas medaļu. Uzvarēja Mario Lambrugi – 51,09 sek.

Vēlreiz veiksmīgs bija Elvijs Misāns – šoreiz tāllēkšanas sektorā. Pēdējais, sestais lēciens viņam izdevās vistālākais (7,72 m) un vēlreiz uzvarētāja zelta medaļa. Pauls Ārents skrēja 800 m distanci un ar rezultātu 1:51,82 palika tūlīt aiz goda pjedestāla – ceturtais. Diemžēl neveiksmīgs bija Māra Urtāna starts lodes grūšanā. Būdams sacensību favorīts, viņš visas trīs reizes raidīja lodi ārpus sektora robežām.Uzvara tika S.Bianketi – 18,63 m.

Visu laiku ritēja spraiga cīņa par uzvaru kopvērtējumā. Sīvākie konkurenti latviešu vieglatlētu pārstāvētajam klubam bija Milānas „Riccardo” vieglatlēti. Pēdējā sacensību disciplīnā – 4x400 m stafetes skrējienā „Latviešu klubs” nedrīkstēja zaudēt Milānai. Skrējēju kvartets to arī sasniedza - ar rezultātu 3:13,60 apsteidzot sāncenšus un izcīnot otro vietu. Otrā medaļa, šoreiz – sudraba, arī Jānim Baltušam.

Sacensību nobeigumā līksmoja ASD „Enterprise Sport &Service”  puišu komandas dalībnieki. Komandu vērtējumā uzvara ar 114,5 p., par 4,5 p. apsteidzot Milānas klubu. Ievērojams bija arī deviņu latviešu vieglatlētu ieguldījums – četras zelta un pa divām sudraba un bronzas medaļām.

 

Andris Staģis