Cēsīs notiks ultramaratons “Cēsis Eco Trail”

LVS, 20/07/2016 16:26

6. augustā jau trešo reizi Cēsīs, Vienības laukumā, pulcēsies sportisti un aktīvā dzīvesveida piekritēji no vairāk nekā 15 valstīm, lai piedalītos Cēsis Eco Trail (CET) sacensībās.

Organizatori sadarbībā ar Cēsu pilsētas, Amatas novada un Priekuļa novada pašvaldību piedāvā sacensību dalībniekiem ne tikai pārbaudīt savus spēkus un izturību garākajā, ­81 km ultramaratona distancē, bet arī mērot īsākas distances - 550 m bērniem pa Cēsu vecpilsētas ielām, kā arī 2,4 km; 8,1 km; 17 km un 32 km. Atkarībā no trašu garumiem skrējējiem un nūjotājiem būs iespēja izbaudīt Rāmatu klinšu pakājes klusumu un senatnīgumu, Ērgļu klinšu majestātiskumu, kā arī redzēt Niniera ezeru, Spoguļu klintis, izskriet cauri Siļķu mežam, bet, skrienot gar Amatu, priecāties par Zvārtes iezi, Dzilnas iezi, Dolomītu krauju un Ainavu krauju. Ultramaratona distances veicējiem kā "saldais ēdiens" finiša beigu posmā būs jāpārvar Vāļu kalns, Ozolkalns un Žagarkalns.
 

Visi cēsinieki, kuri pavasarī un vasarā piedalījās Cēsīs organizētajos skrējienos "Cēsu pavasaris" un "Jānītis", var bez maksas startēt 8,1 km distancē, tādējādi turpinot svinēt Cēsu 810 gadu jubileju.
 

Tāpat kā iepriekšējos gados Cēsu ultramaratonam ir starptautisks skanējums, un šogad startam Cēsīs ir pieteikušies sportisti ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Kanādas, Austrālijas un pat no tālās Jaunzēlandes.
 

Cēsis Eco Trail vienlaicīgi ir arī Latvijas čempionāta ultra garajos skrējienos 4.posms.

 

Online pieteikšanās ir atvērta līdz 22.07.2016. 500m - bezmaksas; 2,5km - 4€; 8,1 km - 13€; 17 km - 20€; 32 km - 25€; 81 km - 55€. Būs iespēja reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā, bet tad dalības maksa būs nedaudz lielāka.

Sacensību mājas lapa –
www.cet.lv