Krievijas vieglatlētiem patur spēkā aizliegumu startēt Rio olimpiādē

LVS, 17/06/2016 22:22
Krievijas Antidopinga aģentūra
AP/Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija atstājusi spēkā aizliegumu Krievijas sportistiem piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, taču nākamajā nedēļā plānots piedāvāt kompromisu, kas ļautu neapšaubāmi tīrajiem tomēr doties uz Brazīliju.

Krievijas Vieglatlētikas federācija no starptautiskajām sacensībām tika diskvalificēta novembra vidū, kad tika konstatēta masveidīga aizliegto vielu lietošana un valsts līdzdalība. Pirms divām dienām Starptautiskā antidopinga aģentūra izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka situācija Krievijā nav uzlabojusies, lai gan novembrī tika pausta apņemšanās, - joprojām notiek masveidīga krāpšanās un izvairīšanās no pārbaudēm.

Šodien Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas vadošās galvas sanāca kopā, lai lemtu par Krievijas sportistu piedalīšanos 2016. gada olimpiskajās spēlēs. Pirms tam tika sastādīts 44 kritērijus garš saraksts, tomēr prasības netika izpildītas, tāpēc nenotika pat balsošana par krievu pielaišanu Riodežaneiro sacensībās.

Tomēr tiek norādīts, ka Krievijas sportistiem vēl ir cerība. Pēc četrām dienām Lozannā notiks olimpisko spēļu sapulce, kurā vēlreiz plānots izskatīt samilzušo problēmu. Starptautiskā olimpiskā komiteja vēlas piedāvāt kompromisu un ļaut startēt neapšaubāmi tīrajiem krievu sportistiem. Tāpat Krievijas federācija varētu vērsties arbitrāžas tiesā.

www.sportacentrs.com 

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidenta Svena Arnes Hansena paziņojums - ŠEIT