Latvijas jauniešiem Tbilisi trīs sudraba medaļas

LVS, 01/08/2015 19:25
No kreisās - Klinta Bļusina, Matīss Velps un Paula Sprudzāne

Ar labi padarīta darba sajūtu no Tbilisi notikušajām Eiropas jaunatnes olimpiskā festivāla sacensībām mājup atgriežas mūsu vieglatlētu delegācija. Trīs mūsu jaunieši izcīnijuši sudraba medaļas.

Arī pēdējās divas sacensību dienas piektdiena un sestdiena atnesa pa godalgai. Vispirms Paula Sprudzāne 100 m barjeroto finālskrējienu vēlreiz veica jauna Latvijas rekorda laikā – 13,75 sek. Tāds pat rezultāts bija arī Kristīnai Kļeščovai no Krievijas. Tikai sekundes tūkstošdaļas šķīra Paulu no uzvaras. Paula ir pirmā Latvijas barjerskrējēja, kura Eiropas jauniešu olimpiskajos festivālos iegūst kādu no medaļām.

Toties sestdien Matīss Velps godam aizstāvēja Latvijas jauno škēpa metēju augsto prestižu šajās olimpiskajās sacensībās. Ar rezultātu 66,21 m Matīss bija otrais aiz arī Krievijas šķēpa metēja Iļjas Tuzova (69,67 m). Matīsa Velpa sudraba medaļa bija devītā godalga, kuru kopš 1995.g. izcīnījuši Latvijas jaunie šķēpa metēji. Šīsvasaras lielajos mačos mūsu vieglatlēti jau deviņkārt kāpuši uz gada pjedestāja un piecas reizes tie ir bijuši šķēpa metēji.

Piektdien arī Patrīcija Karlīna Roshofa startēja finālskrējienā. Arī šoreiz viņa laboja savu personisko rekordu – tagad tas ir 55,40 sek. Tomēr augstāk par ceturto vietu viņa netika. Finālsacensībās startēja arī šķēpa metēja Aiva Niedra. Diemžēl visi trīs viņas metieni neskaitījās, tomēr sacensību rangā viņa ir divpadsmitajā vietā.

Andris Staģis