Sirmais: "Man viss vēl priekšā!"

LVS, 10/09/2010 13:30
Zigismunds Sirmais<br />Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

18 gadus vecais Latvijas junioru rekordists Zigismunds Sirmais ceturtdien sasniedza teicamu rezultātu sacensībās Jūrmalā (82.27), bet šodien portālam Sportacentrs.com atklāja savas ambīcijas un pauda pārliecību, ka viņam pa spēkam ir arī pasaules junioru rekords.

"Sezonas sākumā mērķis bija sasniegt 70 metrus, kas neizdevās pērn. Pārliecība radās vēlāk, kad stabili sāku mest 73 metru robežās. Pirms pasaules junioru čempionāta Monktonā ar trenerīti Valentīnu Eiduku ļoti piestrādājām pie tehnikas, jo jutos spēcīgs. Pēc tam, kad tur lietus laikā viegli sametu 78 metrus, sapratu, ka tā nav galīgā robeža šogad," atzina Sirmais, kurš pieļāva iespēju, ka junioru čempionāta finālā nav bijis psiholoģiski gatavs, jo tie bija pirmie lielie starptautiskie mači.

Pēc pasaules čempionāta viņš sev uzstādījis jaunu mērķi: "Iekšēji sevi noskaņoju sasniegt 80 metrus. Stabilitāte? Ja sasniedzu kādu robežu, tad psiholoģiski esmu gatavs turēties pie tās un pārsniegt to."

"Kurš šķēpmetējs nevēlas līdzināties Jānim Lūsim, Janam Železnijam un Andreasam Torkildsenam? Man ir tikai 18 gadi un uzrādītie rezultāti norāda, ka man ir pa spēkam arī pasaules junioru rekords (83.87 – pieder Torkildsenam – aut.)," Sirmais skaidroja savas ambīcijas. "Man vēl ir kur augt, jo junioros būšu vēl gadu, tas ir daudz. Spriežot pēc statistikas, šķēpmetēja spēka gadi ir no 22 līdz 26, tāpēc viss man vēl ir priekšā."