Armēnijā Leitis uzvar, L. Grīva otrā

LVS, 12/09/2010 19:11
Jānis Leitis
Foto: Alfredas Pliaudis, f64.lv

Šodien Armēnijas pilsētā Gjumri norisinājās vieglatlētikas sacensībās, kurās startēja arī Latvijas tāllēcēji Jānis Leitis un Lauma Grīva. Leitis ar 7.75 metrus tālu lēcienu izcīnīja uzvaru, savukārt Grīvai ar rezultātu 6.24 metri otrā vieta, no uzvarētājas atpaliekot tikai trīs centimetrus.

Eiropas rekordista Roberta Emijana vārdā nosauktajās sacensībās Jānis Leitis uzvarēja, lecot 7 metrus un 75 centimetrus tālu. Otrās vietas īpašniekam bija tāds pats rezultāts kā Leitim, taču latviešu sportistam arī otrs labākais rezultāts bija 7.75 metri, līdz ar to pirmā vieta. Jāpiemin gan, ka visi lēcieni notika pretvējā.

Sportists atzina, ka Armēnijā sacensības noritējušas visnotaļ vecmodīgā stadionā: "Uz asfalta uzklātas gumijas plāksnes un še - lec. Tikai viena tāllēkšanas bedre un visi lēcieni bija jālec pretvējā. Tāda sajūta, ka esmu atbraucis 20 gadu senā pagātnē."

Pagājušā nedēļā Jānis divas reizes startēja sacensībās Itālijā - vispirms Rovereto aizlēca 7.62 metrus, bet pēc tam Padujā bija trešais ar 7.75 metriem. Personiskais rekords - 7.90 metri. Ar šo startu Leitis arī noslēdza savu sezonu, vairāk sacensību šogad nav paredzēts.

Dāmu tāllēkšanas sacensībās piedalījās Lauma Grīva, kurai otrā vieta ar 6.24 metrus tālu lēcienu. Sacensību uzvarētāja leca vien trīs centimetrus tālāk - 6.27 metri.