Lina ceturtā, Kazakevičs septītais 50 km soļošanā Itālijā

LVS, 18/10/2010 20:22
Dace Lina
Foto: valmieras-maratons.lv

Sestdien Itālijas pilsētā netālu no Bergamo - Villa di Serio - norisinājās ikgadējās soļošanas sacensības. Šogad Latviju sacensībās pārstāvēja divi sportisti – Igors Kazakevičs un Dace Lina.

Lietainos un aukstos laika apstākļos Kazakevičs 50 kilometru soļojumā izcīnīja 7. vietu ar rezultātu 4:22:19. Lai gan Igors, kurš šajā vieglatlētikas disciplīnā Latviju pārstāvējis arī olimpiskajās spēlē, no sava personīgā rekorda atpalika par pusstundu, šis šogad ir labākais rezultāts starp Latvijas soļotājiem. Turklāt pēc Valmiera maratona, kurā Kazakevičs izcīnīja 2. vietu, saslima un nepaspēja atkopties līdz sacensībām Itālijā. "Tik lēni 50 km soļojis nekad nebiju. Tagad ir iespēja progresēt,” smaidīdams sacīja sportists.

Dace Lina, kura šogad triumfēja Valmieras maratonā, soļošanas sacensībās startēja pirmo reizi, ar rezultātu 5:40:04 ieņēma 4. vietu. Pirms došanās uz sacensībām Itālijā, bija paredzēts, ka Dace būs tā, kura dos dzērienu un uzmundrinās Igoru treses malā. Lina iepriekš soļošanā nebija trenējusies, treniņos nebija soļojusi kaut kilometru, taču sacensībās uz vietas radās ideja pamēģināt.

"Lai gan sacensībās uz vietas pieteicos 50 kilometru distancei, vēl pirms starta nodomāju, ka pamēģināšu pasoļot un pamācīties, augstākais, 10 km, taču, kad pēc nosoļotajiem desmit kilometriem nebiju diskvalificēta, nodomāju, ka tādā pat tempā varu turpināt līdz galam. Lai gan pārliecības nebija, jo biju saņēmusi jau divus brīdinājumus,” atzina Dace.