Sirmais – kandidāts uz Eiropas labākā vieglatlēta godu martā

LVS, 05/04/2011 16:54
Зигизмунд Сирмайс. Фото: Роман Кокшаров, f64

Eiropas Vieglatlētikas asociācija nosaukusi tos sportistus, kuri kandidē uz marta mēneša labākā vieglatlēta godu. Starp viņiem ir arī 18 gadus vecais Zigismunds Sirmais, kurš iepriekšējā mēnesī laboja pasaules junioru rekordu

Eiropas Vieglatlētikas asociācija nosaukusi tos sportistus, kuri kandidē uz marta mēneša labākā vieglatlēta godu. Starp viņiem ir arī 18 gadus vecais Zigismunds Sirmais, kurš iepriekšējā mēnesī laboja pasaules junioru rekordu.

Martā Sirmais šķēpu sacensībās Sofijā aizlidināja 84.47 metrus tālu, atņemot rekordu pašam Andreasam Torkildsenam, kura rekords (83.87) noturējās desmit gadu.

Starp pretendentiem uz marta Eiropas labākā vieglatlēta godu pretendē arī francūzis Johans Dinī, kurš laboja pasaules rekordu 50 kilometru soļojumā stadionā (3:37:27.20), ungāru vesera metējs Kristiāns Parss (sezonas labākais rezultāts – 79.84) un citi. Sieviešu konkurencē viens no pretendentēm ir igauniete Marisa Magi, kura ar labiem rezultātiem startēja Austrālijā (200 metros 24.04, 400 metros – 52.21).

Par Zigismundu Sirmo var nobalsot ŠEIT: Vote for European Athlete of the Month for March

Balsošana noritēs līdz 18. aprīlim. Līdzjutēju balsojums sastādīts trešdaļu no kopējā balsojuma, jo kopā ar līdzjutējiem balsos arī žurnālisti un Eiropas vieglatlētikas asociācijas eksperti.