Jānis Girgensons un Dace Lina – Latvijas čempioni krosa skrējienā

LVS, 18/04/2011 06:08
Dace Lina Foto: valmieras-maratons.lv

Sestdien Biķernieku mežā notika tradicionālais pavasara krosa skrējiens. Tajā izcīnīja jubilejas – 90. Latvijas čempionāta pirmās medaļas un pirmos uzvarētāju titulus.

Krosa skrējiens Latvijas meistarsacīkšu programmā ir bijis kopš to pirmsākumiem -kopš 1920.gada. Interesanti, ka pirmās reizes sacensības krosā notikušas ... pa pilsētas ielām. Tikai pēc vairākiem gadiem sacensības krosā notika mežā – ilgu laiku Mežaparkā. Jau pēckara gados krosistu sacensību vieta pārcēlās uz Biķernieku vai Šmerļa mežu. Kādu laiku sacensības notika arī Mārupē - Tēlnieka dārzā. Jau trešo pavasari krosa čempionāts ir atgriezies Biķernieku mežā – vietā, kur kādreiz bija slēpošanas tramplīns (starp citu – no kura tā arī netika veikts neviens lēciens).

Šogad sacensības organizēja biedrība "Sporta klubs SportLat" komanda un sacensības notika 10 vecuma grupās: pieaugušie - vīrieši un sievietes, kā arī juniori un juniores, "A" vecuma grupas jaunieši un jaunietes, kā arī "B" un "C" vecuma grupu zēni un meitenes.

Spraigas cīņas bija visās vecuma grupās, bet neapšaubāmi, ka vissaistošāk tās bija "lielo" skrējienos.
Vīriešiem 8 km distancē goda pjedestāls bija gandrīz tāds pats kā pērn. Otro gadu čempiona godā Jānis Girgensons – analogu distanci kā pērn viņš veica par 18 sek. ātrāk šogad 26:25. Arī otrais pērn un šogad bija Edgars Brigmanis – 26:41. Toties šogad liepājnieks Artūrs Jukšs (27:04) nobīdīja no goda pjedestāla pērngada bronzas medaļas laureātu – Andreju Sergejevu ( 27:16).

Sievietēm patīkamu pārsteigumu sagādāja mūsu patreiz ātrākā maratona skrējēja Dace Lina. Viņa bija ātrākā par maratonu desmitkārt īsākā distancē – 4 km – 15:08 un pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena arī pēc starta meža skrējienā. Savukārt – jau ceturto gadu pēc kārtas vicečempiones tituls Lāsmai Grīnbergai – 15:35. Bronzas medaļa šogad Aijai Skrastiņai 15:42.

Citās vecuma grupās Latvijas čempionu tituli krosa skrējienā: junioriem Dmitrijs Serjogins 8 km – 28:55 un Līga Jansone 4 km 16:17; "A" grupas jauniešiem Alberts Blajs 8 km – 29:14 un Diāna Panovska 4 km – 17:10; "B" vecuma grupā Pēteris Lazdiņš 4 km – 14:33 un Anna Svetlova 2 km – 8:17; "C" vecuma grupā Ingus Bogdanovs 2 km – 8:08 un Anna Priekule 2 km – 8:58.
Sacensību nobeigumā tika apbalvotas arī "Kuplākā komanda" – Rīgas Centra Humanitārā vidusskola – ar 52 dalībniekiem un "Ātrākā komanda" – Rīgas Purvciema vidusskola – ar visu sešu jauno skrējēju labāko rezultātu labāko kopsummu – 1.33:15.

Informācijas avots: parSportu.lv