17. un 18.aprīlī Londonā notika Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) kongress

LVS, 19/04/2011 20:03
Londonas Olimpisko spēļu 2012 vieglatlētikas stadions

  Kongresa dienas kārtībā bija EAA prezidenta, valdes, attīstības un sacensību komiteju sastāva pārvēlēšanas, kuras notiek reizi četros gados un nākošo divu gadu budžeta projektu apstiprināšana.  

Latviju kongresā pārstāvēja Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis un EAA valdes locekle Ludmila Olijare.

EAA Prezidenta vēlēšanās piedalījās divi kandidāti – esošais prezidents Hansjorg Virz no Šveices un viceprezidents Sven Arne (Norvēģija). Ar balsu vairākumu (28:22) vēlēšanās uzvarēja esošais prezidents, kas dod cerību, ka Eiropas vieglatlētikas stabilā attīstība tiks turpināta bez revolucionāriem satricinājumiem.

Tika ievēlēti trīs viceprezidenti un trīspadsmit valdes locekļi. Latvijas pārstāve Ludmila Olijare, kura darbojas EAA valdē jau divus periodus (8 gadus) netika pārvēlēta. Šajā gadā Ludmilas mērķis nebija EAA vēlēšanas un valdes locekļa amats, jo augusta mēnesī Korejas pilsētā Daegu notiks IAAF (starptautiskā vieglatlētikas asociācija) prezidenta un valdes vēlēšanas un Ludmilas mērķis ir balotēties uz IAAF valdes locekļa amatu. Novēlēsim viņai veiksmi jauna pakāpiena vispasaules sporta administrācijā sasniegšanā.

EAA valdē ievēlētās personas –

Vice prezidenti - Karels Pilny (CZE), Jean Gracia (FRA), Jose Luis DeCarlos (ESP)

Valdes locekļi – Dobomir Karamarinov (BUL), Erki Nool (EST), Antti Pihlakoski (FIN), Frank Hansel (GER), Jonas Egilson (ISL), Liam Hennessy (IRL), Francesko Arese (ITA), Sylvia Barlag (NED), Jorge Salcedo (POR), Gabriela Szabo (ROU), Vadim Zelenchenok (RUS), Taraf Nilsson (SWE) un Salih Munir Yaras (TUR).

Attīstības komitejā kā vienu no četriem locekļiem ievēlēja Igaunijas vieglatlētikas federācijas prezidentu Erich Teigamagi.

Nākošajos četros gados Baltijas valstis EAA vadošajās organizācijās pārstāvēs igauņi. Tallina arī tika izvēlēta kā 2013.gada EAA ikgadējās kalendārās konvencijas sarīkošanas vieta.

Kongresa dalībniekiem bija arī iespēja apmeklēt Londonas olimpisko spēļu norises vietu, lai pārliecinātos, ka spēļu rīkotāji strādā ar maksimālu atdevi sacensību arēnu sagatavošanā. Vieglatlētiku spēlēs klātienē varēs vērot 80 tūkstoši skatītāju.

LVS prezidents Guntis Zālītis

Papildus informācija