Sprinteris Zālītis izaicina autosportistu Cauni

LVS, 20/04/2011 17:04
Gatis Zālītis un Krišjānis Caune

Latvijas Dragreisa čempionāta 1. posmā tiks noskaidrots, kurš ātrāks – sprinteris vai automašīna. Spēkratam pie stūres sēdēs autosportists Krišjānis Caune, kurš sacentīsies ar vieglatlētu Gati Zālīti.

Vieglatlēts, sprinteris Gatis Zālītis nolēmis uzstādīt Latvijā vēl nebijušu rekordu – skrieties ar automašīnu 50 + 50 metru distancē. Jāpiemin, ka otros 50 metrus automašīna brauks atpakaļgaitā. Sprintera konkurents, kurš sacensībās mēģinās būt ātrāks ar automašīnu būs autosportists, rallija pilots Krišjānis Caune.

Krišjānis Caune: "Piezvanīja mans ilggadējais atbalstītājs, sporta preču "Asic" uzņēmuma pārstāvis, un piedāvāja piedalīties nelielā avantūrā. Es uzreiz piekritu. Interesanti būs palīdzēt sprinterim mēģināt ko tādu realizēt un, protams, interesanti būs arī man sēžot mašīnā, pie stūres." Krišjānis Caune blakus sprinterim uz starta līnijas stāsies ar VW Passat automašīnu 2.0L tilpuma dīzeļa dzinēju (140ZS), kas aprīkota ar automātisko pārnesuma kārbu.

Caune: "Esmu veicis vairākus izmēģinājuma braucienus un apzinos, ka vietām pārsvars būs sprinterim, bet vietām pārsvars būs man. Ar nepacietību gaidu svētdienu, lai redzētu mūsu sacensības gala rezultātu."

Latvijas Dragreisa čempionāta 1. posms „Eparts.lv Drag Meeting 2011” notiks 24.aprīlī Biķernieku kompleksa sporta bāzē. Biļešu iepriekšpārdošana „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, DUS „Statoil”, kā arī Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU... un Bezrindas.lv - biļetes internetā Biļetes cena līdz 23.aprīlim – LVL 6,00, bērniem no 11 līdz 15 gadiem (uzrādot skolnieka apliecību) – tikai LVL 3,00, bet bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja būs bez maksas.

Informāciju sagatavoja
K.Caunes prese pārstāve
Sanita Pelēķe