Dimanta līga Dohā: Urtānam 20.82 metri un 4. vieta, Vasiļevskis septītais

LVS, 07/05/2011 06:46
Urtāns
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Dimanta līgas pirmajā posmā, kas norisinājās Kataras galvaspilsētā Dohā, latviešu lodes grūdējs Māris Urtāns ieņēma ceturto vietu, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis ieņēma septīto vietu, bet tāllēcēja Ineta Radeviča ierindojās astotajā vietā.

Māris Urtāns sacensības sāka ar pieticīgajiem 19.26 metriem, bet nākamajā mēģinājumā savu rezultātu uzlaboja par 11 centimetriem. Trešajā mēģinājumā Urtāna grūstā lode aizlidoja jau 20.42 metrus tālu, kas ļāva viņam pakāpties uz piekto vietu, bet pēdējā, ceturtajā grūdienā, Urtāns sasniedza 20.82 metrus, kas deva viņam ceturto vietu sacensību kopvērtējumā.
Ar pēdējo mēģinājumu uzvaru izrāva kanādietis Dilans Ārmstrongs, otro vietu ieņēma amerikānis Rīze Hofa, bet trijnieku noslēdza viņa tautietis Raiens Vaitings. Jāpiebilst, ka Urtāns apsteidza gan olimpisko čempionu, poli Tomašu Majevski, gan pasaules čempionu Kristianu Kantvelu.

Radeviča stabila, bet tālu no līderēm
Sieviešu tāllēkšanā Ineta Radeviča izcīnīja vien astoto vietu ar 6.55 centimetriem, taču demonstrēja apbrīnojamu stabilitāti, jo visi viņas lēcieni bija tikai daži centimetru robežās. Labākais rezultāts tika sasniegts trešajā mēģinājumā, pārējie lēcieni – 6.54, 6.53 un 6.50 metri. Uzvaru ar sezonas labāko rezultātu izcīnīja amerikāniete Funmi Džimo (6.88), bet tikai par centimetru atpalika brazīliete Maurena Magi.

Diska mešanā valda baltieši
Diska mešanā vīriešiem dubultuzvaru izcīnīja baltieši – uzvara igaunim Gerdam Kanteram ar 67.49 metriem (sezonas labākais rezultāts pasaulē), bet otrā vieta lietuvietim Virgīlijam Aleknam ar 65.92 metriem. Jāpiebilst, ka pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem līderis bija Kanters, pēc trešā uz pirmo vietu pakāpās Alekna, bet pēdējā mēģinājumā igaunis līderpozīciju atguva.

Vasiļevskis met tikai divreiz, Torkildsens tikai piektais
Jau pirmajā metienu sērijā Vadims Vasiļevskis šķēpu raidīja 82.65 metru tālumā, tobrīd ieņemot otro vietu aiz norvēģa Andreasa Torkildsena, kuram bija pa spēkam 83.09 metri. Otrajā mēģinājumā Vasiļevskis aizmeta vien 76.31 metru, Torkildsens savu rezultātu nedaudz uzlaboja, bet viņu un Vasiļevski apsteidza čehs Petrs Frīdrihs ar 85.32 metriem tikai par centimetru atpaliekot no krievam Sergejam Makarovam piederošā sezonas labākā rezultāta.
Pēdējos divus metienus Vasiļevskis izlaida, kas lika domāt, ka par sevi likusi manīt pērn operētā kāja. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com to apstiprināja šķēpmetēja trenera Valentīna Eiduka: "Vadims padeva ziņu, ka kāja tomēr sāpējusi, tāpēc nolēmis neturpināt mest, pietaupījis kāju, lai netiktu pie kāda lielāka savainojuma. Bet kāja sāpējusi tikai nedaudz".
Noslēdzošajās divās metienu sērijās latvieti apsteidza vēl četri šķēpmetēji, atvirzot Vasiļevski uz septīto vietu. Nedaudz negaidīti tikai piekto vietu ieņēma Torkildsens. Uzvaru izcīnīja Frīdrihs, uz goda pjedestāla kāpa arī Roberts Osthuizens un Tero Pitkemeki.

Informācijas avots: Sportacentrs.com