Ozolnieku pusmaratons

LVS, 26/09/2011 15:10

Ozolniekos notiks 8. Rudens pusmaratons

 

Pēc nepilna mēneša -  23.oktobrī – Ozolniekos notiks skrējēju vidū tā iesauktais «ātrais» pusmaratons, kas norisināsies astoto reizi. Tam par pazeminātu maksu vēl var pieteikties līdz 3.oktobrim.

 

Sacensību dienā bez 21,097 kilometru garās distances interesenti, atbilstoši vecuma grupu iedalījumam, varēs startēt arī satelītskrējienā – 2,2 un 5 km. Dalības maksa pusmaratonā, piesakoties caur internetu, līdz 3.oktobrim ir Ls 5, pēc tam, līdz 22.datumam – Ls 8, bet sacensību dienā, maksājot uz vietas – Ls 10. Pieteikšanās īsākajām distancēm ātrāk nav nepieciešama, to varēs izdarīt skrējiena dienā uz vietas.

 

Sacensības sāksies pulksten 11 ar satelītskrējieniem, bet starts galvenajai distancei tiks dots pulksten 11:45. Dalībnieku reģistrācija un numuru izsniegšana pusmaratonam paredzēta līdz pulksten 11:30. Skrējiena kontrollaiks – 2,5 stundas. Distances veicēji varēs cīnīties par medaļām atbilstoši savai vecuma grupai – pavisam dalībniekus gaida 17 medaļu komplekti vīriešu un sieviešu konkurencē. Būs arī dažādas pārsteiguma balvas, tāpat godalgas īsāko skrējienu dalībniekiem.

 

Detalizētāka informācija, kur un kā pieteikties pusmaratonam ar interneta palīdzību, kas tiek nodrošināts dalības maksā, starta un finiša norādes, dalībnieku vecuma grupas un apbalvošanas kartība, izlasāma sacensību nolikumā ŠEIT un ŠEIT.

 

Piebilstams, ka pirmais Latvijas čempionāts šajā distancē noticis kaimiņos - Jelgavā (1992.gadā), bet divos nākamajos gados tie rīkoti tieši Ozolniekos. Pēc tā bijis vairāk nekā desmit gadu pārtraukums, līdz 2005.gadā, par godu SK «Ozolnieki» vadītāja Jura Bērziņa 60.jubilejai, atkal noorganizēts pusmaratona skrējiens. Pēc tā gads izlaists, bet kopš 2007.gada ar vairāku entuziastu palīdzību skrējiens notiek katru rudeni, pulcējot aizvien vairāk dalībnieku, no kuriem daudzi Ozolnieku trasi dēvē par vienu no ātrākajām Latvijā. Tādēļ šeit sportisti bieži mēdz labot savus personiskos rekordus, kas pēcāk arī ierindojas gada apkopotās statistikas augšgalā starp visiem, kuri pieveikuši aptuveni 21 km garo distanci.