"Kuldīgas Katrīnas kausā" Grabuste pārspēj Radeviču

LVS, 22/01/2012 09:41
Aiga Grabuste jau sezonas sākumā ir teicamā sportiskajā formā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Vakar otro gadu pēc kārtas norisinājās "Kuldīgas Katrīnas kausa" vieglatlētikas sacensībās un pie pārpildītām skatītāju tribīnēm tika laboti vairāki Kuldīgas manēžas rekordi, kā arī neskaitāmi personiskie rekordi. Sieviešu tāllēkšanā aizraujošā cīņā par uzvarētāju kļuva daudzcīņiece Aiga Grabuste, aizlecot 6.45 metrus.

Sieviešu tāllēkšanas sacensībās jaunu manēžas rekordu sasniedza Aiga Grabuste, kas jau otrajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 6.45 metri. Ar šo rezultātu viņai arī uzvara. Pasaules čempionāta medaļniecei Inetai Radevičai neveicās ar trāpīšanu uz atspēriena dēlīša (pirmie divi mēģinājumi tika pārkāpti), līdz ar to sportistei nācās piekāpties un šoreiz otrā vieta ar 6.35 metru tālu lēcienu, bet trešajā vietā Lauma Grīva (6.32 metri). Vīru tāllēkšanas sacensībās labākais bija Elvijs Misāns, šoreiz uzvarai pietika ar 7.54 metrus tālu lēcienu.

Vēl arī Misāns palika nepārspēts 60 metru sprintā. Finišā Elvija rezultāts 6.77 sekundes, kas ir atkārtots personiskais rekords un jauns Kuldīgas manēžas rekords. Otrās vietas ieguvējs Abate Emanuels (itālis pirms tam uzvarēja 60m/b ar 7.87s) finišēja reizē ar Elviju, tomēr foto finišā latvietis bija pārāks. Dāmu konkurencē arī ar jaunu manēžas rekordu uzvarēja lietuviete Lina Grinčikaite - 7.38 sekundes, bet otrajā vietā talantīgā daudzcīņniece Laura Ikauniece - 7.65 sekundes (personiskais rekords). Ikauniecei uzvara, personiskais rekords un jauns manēžas rekords 60 metru barjerskrējienā - 8,52 sekundes.

Ar jaunu manēžas rekordu nekādas cerības konkurentēm neatstāja 1500 metru skrējiena uzvarētāja Poļina Jeļizarova - 4:21.22. Vīru konkurencē 1500 metru skrējienā no solītās intrigas "čiks" vien sanāca - kenijieši neieradās, savukārt tikai 15 gadus vecais Marokas pārstāvis Imads Labaadi distances otrajā pusē vairs neturēja līdzi līderiem un izstājās. Uzvara Konstantīnam Savčukam ar rezultātu 4:03.35.

400 metru skrējienos uzvaras viesiem no ārzemēm - Staņislavs Meļņikovs (Ukraina) uzvarēja ar rezultātu 48.41 sekunde, aiz sevis atstājot Jāni Baltušu (48.89s), bet sieviešu konkurencē ātrākā lietuviete Agne Šerkšniene ar 55.38 sekundēm. 1000 metru skrējienos uzvaras Jurim Zilveram 2:35.90 un baltkrievietei Viktorijai Jarašveičai - 2:54.88. 300 metros vīriem ātrākais lietuvietis Egidijus Dilis (34.53s), bet dāmām daudzsološā sprintere Gunta Latiševa-Čudare - 39.74 sekundes.

Vakara izskaņā tika noskaidroti uzvarētāji kārtslēkšanā. Mareks Ārents par spīti vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem un pat kritienam (nokrita uz matračiem, kas ir tieši pie kārtslēkšanas bedres), spēja saņemties un pārvarēt 5.30m augstumā novietoto latiņu, tādējādi atkārtojot manēžas rekordu un uzvarot. Otrajā vietā Pauls Pujāts ar 5.20 metriem. Augstlēkšanā uzvara viesim no Lietuvas - Raividas Stanis pārvarēja 2.18m, bet trešais ar 2.15m Normunds Pūpols. Sieviešu augstlēkšanā uzvarētāja Madara Onužāne, kura pārvarēja 1.76 metrus.

Ar pilniem sacensību rezultātiem varat iepazīties, spiežot ŠEIT vai arī raksta pielikumā. Foto galerija no sacensībām: Foto: "Kuldīgas Katrīnas kauss" vieglatlētikā

Paldies sacensību organizatoriem, sponsoriem, skatītājiem un dalībniekiem par lieliskajām sacensībām!