Valmiera gatavojas Prezidenta balvai

LVS, 09/05/2012 12:29
Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā atklāšanas ceremonija 2011. gadā
Foto: Juris Bērziņš - Soms

8. un 9. jūnijā Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā norisināsies tradicionālās vieglatlētikas sacensības „Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā”. Šoreiz sacensības būs ar jaunu intrigu, jo notiks starp Baltijas valstu izlasēm, kuras cīnīsies par prezidenta kausu. Organizatori šoreiz padomājuši par plašu un interesantu programmu abās dienās, lai skatītāji varētu izbaudīt pasākumu.

Šogad sacensības ieies vēsturē ar to, ka tiks nomainīts tradicionālais formāts – cīņa starp Latvijas novadiem pret starptautisku mačsacīksti starp trīs Baltijas valstu izlasēm. Tādā veidā sacensību rīkotāji centīsies panākt lielāku intrigu, piesaistot valstu labākos sportistus, kā arī veicināt patriotismu un Baltijas valstu savstarpējo sadraudzību.
Kā nozīmīgs jaunums ir jāuzsver, ka sacensībām ir izveidota sava mājas lapa: Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā, kura būs latviešu un angļu valodā. Šajā vietnē jau šobrīd var iepazīties ar interesantākajiem vēstures faktiem, rezultātiem un rekordiem. Tāpat lapā ir iespēja ieskatīties dažādos video un foto materiālos no iepriekšējiem gadiem un gaidāmajām aktivitātēm.

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā šovasar notiks jau 18. reizi, un to organizēs Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Sacensību rīkotāji kā galvenos augstākās klases sportistu piesaistes faktorus min iespēju vēl paspēt izpildīt Olimpisko spēļu, kā arī Eiropas čempionātu kvalifikācijas normatīvus. Bet kā otrs nozīmīgākais iemesls ir vērtīgās naudas balvas, kuras iespējams sportistiem iegūt, ja tiek sasniegti augstvērtīgi rezultāti, izpildīti A vai B Olimpiskie normatīvi, vai arī tiek gūta uzvara kopvērtējumā individuālajā ieskaitē. Tā noteikti sportistiem būs laba motivācija, lai izvēlētos šīs sacensības, nevis kādus komercmačus ārzemēs.

8. jūnijā 20:00 notiks sacensību atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš ir apstiprinājis savu ierašanos. Un, kā jau ierasts, Prezidenta kausus uzvarētājiem nodrošinās Prezidenta kanceleja.

Abas dienas Jāņa Daliņa stadionā un tās apkārtnē notiks dažādas sportiskās aktivitātes arī ārpus vieglatlētikas sektora, lai sanākušie skatītāji paši varētu izkustēties, kā arī pievērst uzmanību citiem sporta notikumiem. Šo programmu vadīs vairāku Olimpisko spēļu dalībniece un trīskārtējā Prezidenta kausa ieguvēja – Jolanta Dukure.
Organizatori aicina visus interesentus uz sacensībām ierasties klātienē, lai piedalītos Valmierā un Latvijā tik nozīmīgā pasākumā, kas pulcēs Baltijas spēcīgākos vieglatlētus vienkopus Jāņa Daliņa stadionā. 8. jūnijā sacensības sāksies 16:00, savukārt atklāšanas ceremonija paredzēta 20:00. 9. Jūnijā sacensības sāksies 9:45, bet noslēgums un apbalvošana 16:30. Visu informāciju par sacensībām, programmu, rezultātiem u.c. aicinām meklēt mājas lapā: Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā