LSFP izsludinājusi pieteikšanos Sporta stipendijām

LVS, 14/09/2015 08:38

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Valdes sēdē apstiprināts Sporta stipendiju konkursa nolikums 2015./16.mācību gadam. Studentu iesniegumus kopā ar sportisko sasniegumu veidlapu LSFP birojā gaidīs līdz 2015.gada 1.oktobrim.

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendijām var pieteikties sportisti (Latvijas izlašu dalībnieki), kuri sekmīgi studē Latvijā akreditētā augstākās izglītības iestādē budžeta vai maksas licencētā, pilna vai nepilna laika studiju programmā un kuru studiju ilgums nepārsniedz studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedri vai ir atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā.

Piesakoties dalībai stipendiju konkursā, pretendentam līdz 2015. gada 1. oktobrim LSFP birojā jāiesniedz:
1) aizpildīta pieteikuma veidlapa (pielikumā);

2) augstākās izglītības iestādes apliecināts sekmju izraksts par iepriekšējo mācību gadu vai izziņa no augstākās mācību iestādes pretendentiem, kuri uzsāk studijas jebkura līmeņa 1.kursā (sekmju izrakstā vai izziņā ir jābūt norādītam, kad students uzsācis mācības 1.kursā);

3) attiecīgās sporta veida federācijas apliecināts labāko sportisko sasniegumu saraksts no 2014. gada 1. septembra līdz 2015. gada 31. augustam (uz veidlapas (2.pielikums)), norādot sacensību nosaukumus, to norises datumus, vietu, pretendenta ieņemtās vietas, kopējo valstu un dalībnieku skaitu attiecīgajā disciplīnā vai svaru kategorijā, tai skaitā, norādot labākos startus LASS rīkotajās Latvijas Universiādes sacensībās savos sporta veidos (pielikumā).

Detalizēta informācija par konkursu un konkursa nolikums ir pieejams LSFP biroja telpās Grostonas ielā 6B, Rīgā, LV-1013 un mājas lapā LSFP .