Latvijas jaunie sportisti sacensībās Varšavā 3. vietā

LVS, 12/09/2012 09:37

9.septembrī Varšavā norisinājās Starptautiskas vieglatlētikas sacensības bērniem un jauniešiem, ko organizē biedrība „Bērnu un jauniešu sports” tās priekšsēdētāja, ievērojama Polijas sporta dzīves organizatora Andžeja Majkovska (Andrzej Majkowski) vadībā. Medaļu kopvērtējumā Latvija ierindojās 3. vietā.

Pasākumā piedalījās bērni vecumā no 11 līdz 13 gadiem tādās vieglatlētikas disciplīnās kā tāllēkšana, augstlēkšana, bumbiņas mešana, 60m, 100m un 300m skrējieni. Bez Latvijas delegācijas sacensībās startēja arī Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Ungārijas, Slovākijas, Ukrainas un Polijas pārstāvji. Aptuvenais sacensību dalībnieku skaits bija 450, neskaitot viņu trenerus un līdzjutējus. Sacensību noslēgumā uzvarētāji tika apbalvoti ar medaļām, un katra dalībvalsts saņēma tabulu ar rezultātiem un pasākuma norises fotohroniku. Rīkotāji arī atzīmē, ka Latvijas sportisti godam sevi vienmēr pārstāv un ir līderu pozīcijās.

Latvijas jauno sportistu delegācija 36 bērnu un 10 treneru sastāvā 9.septembrī viesojās arī vēstniecībā un tikās ar vēstnieku Einaru Semani un vēstniecības darbiniekiem. Svarīgu finansiālu atbalstu Latvijas sportistu dalībai starptautiskajās sporta spēlēs snieguši arī Latvijas Goda konsuli: Krakovā – Rafals Bžoska (Rafał Brzoska) un Lodzā – Kazimirs Kotaba (Kazimierz Kotaba). Sacensību dienā Latvijas vēstniecības Polijā kolektīvs klātienē atbalstīja Latvijas jaunos sportistus.

Sacensību rezultāti: czwartki.pl

Izmantotie resursi:
Latvijas Republikas Ārlietu Ministrija: Ziņas