Latvijas vieglatlēti NCAA čempionātā

LVS, 10/03/2013 12:50
Agata Strausa
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Agata Strausa trešajā vietā. Jānis Leitis - devītais, bet Māra Grīva desmitajā un vienpadsmitajā vietā

Aizvadītās nedēļas nogale bija seviški nozīmīga ASV augstskolu studentiem – vieglatlētiem. Arkanzasas štata Faijetvilas pilsētā risinājās gadskārtējais Amerikas studentu forums – NCAA čempionāts telpās. Līdzdalības noteikumi kā vienmēr ir neparasti stingri – ar savu sezonā labāko rezultātu jābūt 12 labāko vidū. Šoreiz tiesības startēt šajās sacensībās bija ieguvuši arī trīs Latvijas vieglatlēti: Māra Grīva un Jānis Leitis no Nebraskas universitātes, kā arī Agata Strausa no Floridas universitātes.
Visveiksmīgāk nostartēja Agata. Jau vienas jūdzes distances priekšskrējienā viņai bija piektais labākais rezultāts – 4:37,56. Finālskrējienā Agata pat nedaudz uzlaboja šo rezultātu – 4:36,91 un finišēja kā trešā. Kopš 2006.gada, kad Artūrs Āboliņš uzvarēja NCAA telpu čempionātā tāllēkšanā (8,11 m), neviens no Amerikā studējošiem latviešu vieglatlētiem nebija iekļuvuši čempionāta labāko trijniekā.
Mazāk veiksmīgi startēja Māra Grīva un Jānis Leitis. Jānim divas devītās vietas – tāllēkšanā (7,73 m) un trīssoļlēkšanā (15,78 m).Nebraskas universitātes komanda (kurā bija paredzēta vieta arī Jānim) 4x400 m stafetē ierindojās septītajā vietā ( bez Jāņa) – 3:07,63. Savukārt, Māra Grīva tāllēkšanā ierindojās 10.vietā ( 6.08 m), bet trīssoļlēkšanā – 11.vietā (12,90 m).
Līdz ar to viņpus okeāna beigusies ziemas sacensību sezona telpās.Jau pēc pāris nedēļām vieglatlēti sāks sacensties arī brīvdabas stadionos. ASV dienvidu štatos jau notikušas pirmās sacensības.

Andris Staģis