Panākumi Itālijas atklātajā čempionātā paralimpiešiem

LVS, 14/05/2013 11:31

Latvijas Neredzīgo sporta savienības atlēti ar panākumiem startēja Itālijas atklātajā čempionātā - personīgie rekordi un A normatīvi uz Pasaules čempionātu Lionā.

Pirmajā sacensību dienā uz startu izgāja Edgars Kļaviņš un Konstantīns Mešalkins 100m distancē. E. Kļaviņš izcīnīja II vietu ar rezultātu 11,82, tādējādi izpildot A normatīvu uz Pasaules čempionātu Paralimpiešiem. Konstantīns ar rezultātu 12,70, kas ir jauns personīgais rekords, ierindojās 6. vietā. Abi sportisti skrēja vienā skrējienā, kur vēja pretestība bija -1,3m/sek.

Vakara programmā tāllēkšanas sektorā izgāja vienīgi K. Mešalkins, kurš labākajā mēģinājumā aizlēca 5,00m un ierindojās 6 vietā. E. Kļaviņš tika diskvalificēts, jo neizgāja uz startu.

Nākamajā dienā savus spēkus samērot ar citiem atlētiem 5000m distancē devās Lauris Āboliņš, kas sasniedza jaunu personīgo rekordu 20:55,47. Jāatzīst, ka Lauris savā grupā bija vienīgais, kas skrien 5000m, tāpēc nācās skriet kopā ar citas medicīnas grupas atlētiem.

200m distancē startēja gan E. Kļaviņš, gan K. Mešalkins, abi sasniedza jaunus personīgos rekordus. Kļaviņš ar rezultātu 24,13 sek. uzvarēja un izpildīja A normatīvu uz Pasaules čempionātu. Konstantīns distanci veica 25,69 sek., ierindojoties 3 vietā. Konstantīnam pietrūka 0,49 sekundes līdz B normatīva izpildīšanai.

Tādejādi pēc šiem startiem E. Kļaviņam uz pasaules čempionātu ir izpildīti trīs A normatīvi - 100m, 200m un tāllēkšanā, kas tika izpildīts pagājušogad, startējot Horvātijas atklātajā čempionātā. Konstantīnam ir B normatīvs tāllēkšanā, kas arī tika izpildīts Horvātijā.

Konstantīns pēc starta par 100m un 200m skrējieniem bija apmierināts, jo tika sasniegti jauni personīgie rekordi, īpaši par 200m, jo to skrējienu skrēja ar prieku un baudīja. Bet par tāllēkšanu ir sašutis un atzina, ka laikam pārāk liels stress pārņēma, ka nespēja sevi vairs kontrolēt.
Edgars pēc starta sacīja: „Šis starts bija stipri viduvējs. Nekas izcils nav, es varu ātrāk izskriet gan 100m, gan 200m. Es apsolīju trenerim, ka šogad izskriešu ātrāk, un es solījumus turu (smejas). Bet galvenais mērķis izpildīts. Kur startēju, tur arī normatīvus izpildīju.”
Lauris: „Esmu ļoti priecīgs, jo šīs man bija pirmās tik liela mēroga sacensības un es sasniedzu jaunu personīgo rekordu. Esmu ļoti apmierināts.”