Anetei Kociņai - pasaules bronza!

LVS, 11/07/2013 18:58
Laine Donāne (no kreisās), Anete Kociņa un Andrija Priedīte
Foto: Ritvars Raits

Anetes rezultāts - 54,26 m

Ceturtdienu, 11.jūliju, Latvijas vieglatlētikas 2013. gada hronikas lappusēs var iekrāsot sudraba un bronzas krāsā! Vispirms Kazaņā Laura Ikauniece nopelnīja sudraba godalgu par otro vietu septiņcīņā. Nedaudz uz dienvidiem kaimiņvalstī – Ukrainā, Doņeckā – Latvijas rekordiste šķēpa mešanā jaunietēm Anete Kociņa ar pirmo metienu sasniedza rezultātu 54,26 m. Sekoja vēl trīs labi metieni, pēc kuriem šķēps lidoja tālāk par 52 metriem.Tiesa, ar jauno čempioni Makkenziju Litlu no Austrālijas (61,47 m) un Julenmisu Aguilaru no Kubas (59,94 m) bija grūti sacensties – bija jānotur trešā vieta. Tūlīt aiz Anetes kā ceturtā bija Reka Šilgaji no Ungārijas – 54,24 m.
Anetes Kociņas bronzas medaļa ir vēl viens apliecinājums, ka tieši šķēpa mešanai Latvijā jābūt „nacionālajai disciplīnai” un vieglatlētikai – kā sporta karalienei.
Pasaules jauniešu čempionātos Latvijas jaunajiem šķēpa metējiem Anetes medaļa ir jau otrā – 2007.g. Ostravā bronza tika arī Edgaram Rūtiņam.
Vēl vienai mūsu finālistei Andrijai Priedītei diemžēl veiksmīgs bija tikai pirmais metiens. Rezultāts 42,46 m ierindoja viņu 12.vietā.
Īpaši jāizceļ vēl kādas mūsu pārstāves sasniegums. Pirms nedēļas Valmierā Latvijas rekordiste kārtslēkšanā Krista Obižajeva guva sāpīgu savainojumu. Tomēr Krista startēja pasaules čempionātā. Vēl jo vairāk – viņa izpildīja kvalifikācijas normatīvu un kopā ar 11 sāncensēm vēlreiz lēks arī finālā.

Andris Staģis