In memoriam

LVS, 27/10/2013 09:15
Vladislavs Vaivads (no kreisās) grāmatas "Likteņdzirnās maltais olimpietis" atvēršanas svētkos
Foto: Rīgas Apriņķa avīze

Vladislavs Vaivads (1929.g.11.septembris - 2013.g.27.oktobris)

Dziļās sērās paziņojam, ka 27.oktobra naktī Maskavā 84 gadu vecumā mūžībā aizgājis Vladislavs Vaivads (1929.g. 11.septembris – 2013.g. 27.oktobris).
Vladislava Vaivada sporta gaitas aizsākās Latvijā vēl pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados. Pirmo reizi Latvijas čempiona godā vesera mešanā viņš tika 1956.gadā un 1957.gadā pirmo reizi pārsniedza arī 60 metru robežu. Latvijas čempiona godā viņš bijis četrkārt un Latvijas rekordu labojis sešas reizes ( 62,05 m – 1958.g.).
Pārcēlies uz dzīvi Maskavā, V.Vaivads kļuva par atzīstamu sporta darbinieku, veiksmīgu treneri (strādājis arī Kubā) kā arī par ļoti autoritatīvu vieglatlētikas sacensību tiesnesi, iegūstot IAAF sertificēta tiesneša – komisāra licenci.
Atgriezies Latvijā, vairākus gadus bija arī LVS ģenerālsekretārs. Kā Latvijā viszinošākais vieglatlētikas noteikumu pārzinātājs, IAAF vieglatlētikas sacensību noteikumu tulkotājs, nekad neatteica padomu arī vieglatlētikas sporta būvju jomā. Ilgus gadus LVS Tehniskās komisijas priekšsēdētājs. Bija klāt vai ikvienās Latvijā notiekošajās sacensībās.
Mēs visi – treneri, sportisti, vieglatlētikas draugi un LVS – vadība sērojam par mūsu „komisāra” aiziešanu.
Ilgi jo ilgi atcerēsimies Vladislava Vaivada nerimstošo dzīvesprieku un viņa savdabīgo humora izjūtu.
Izsakām visdziļāko līdzjūtību aizgājēja ģimenei un tuviniekiem!

Latvijas Vieglatlētikas savienība